Home

Nieuws

John Deere verkoopt irrigatiebedrijf

Moline – John Deere verkoopt de divisie die irrigatiesystemen maakt aan het Israëlische FIMI Opportunity Funds.

De machinebouwer begon pas zeven jaar geleden met de productie van irrigatiesystemen en maakte in september vorig jaar bekend de "strategische opties" voor John Deere Water samen met zakenbank Merrill Lynch te onderzoeken, wat in de zakenwereld meestal verkoop betekent. FIMI is een fonds voor investeerders die buiten de aandelenbeurs om willen investeren.
John Deere en FIMI verwachten de deal in het tweede kwartaal van het kalenderjaar af te ronden. John Deere benadrukt niet af te wijken van haar strategie die gericht is op het ontwikkelen en aanbieden van producten en diensten die de totale prestaties van boeren helpt verbeteren. Zo blijft John Deere actief met klimaatsensors en systemen die de vochtigheidsgraad in de grond.

Of registreer je om te kunnen reageren.