Home

Nieuws 1 reactie

Herders met schapen het Louvre in

Parijs - Circa 50 herders zijn vrijdag met schapen het Parijse museum het Louvre binnengegaan. Ze wilden met het museumbezoek protesteren tegen het landbouwbeleid van de regering.

De herders stellen dat de regering een weg is ingeslagen "die leidt tot eliminatie van eenvoudige herders en boeren die kennelijk in een museum thuishoren". Het beleid richt zich volgens de actievoerders van de groep Boerenconfederatie enkel op de 'industrialisering van de landbouw'.

In plaats daarvan zou de overheid geld moeten investeren in kleinere bedrijven die hoge kwaliteit en biologische producten leveren. De politie heeft de herders met hun schapen en herdershonden uit het museum verdreven.

Eén reactie

  • el

    Herders met lef, daar in Frankrijk!

Of registreer je om te kunnen reageren.