AlgemeenNieuws

Hazekamp lijsttrekker PvdD Europa

Den Haag – Anja Hazekamp wordt lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren(PvdD) voor de Europese verkiezingen in mei. Dat heeft de partij bekendgemaakt.

Hazekamp is Statenlid in Groningen en was in 2012 tijdelijk Tweede Kamerlid toen Marianne Thieme met zwangerschapsverlof was. Hazekamp is biologe en werkzaam bij stichting AAP.

De conceptlijst van de PvdD bestaat uit dertien kandidaten, waarbij senator Niko Koffeman, Tweede Kamerleden Esther Ouwehand en Marianne Thieme als lijstduwers op de lijst staan. Corinne Cornelisse, fractiemedewerkster van de partij in de Tweede Kamer, is nummer twee op de kandidatenlijst. Frank Wassenberg, die bij de Tweede Kamerverkiezingen als nummer drie net naast een zetel greep, staat op nummer drie van de lijst.

De Partij voor de Dieren toont zich in het verkiezingsprogramma kritisch tegenover de EU. De partij wil bijvoorbeeld onderzoeken of er een alternatief is voor de euro. “Als er sprake is van overdracht van bevoegdheden aan de EU moet eerst de burger geraadpleegd worden via een referendum”, vindt de partij, die de landbouw- en visserijsubsidies wil afschaffen, omdat Europa dan tot de helft goedkoper kan.

“Het huidige Europa sluit dieren massaal op in megastallen, roeit plant- en diersoorten uit, plundert zeeën en ontwricht ecosystemen wereldwijd”, is de visie van de PvdD.

De partij pleit voor een landbouw waarbij dieren hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen, buiten kunnen lopen en met respect worden behandeld. Groente, granen en fruit worden zonder gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest en gentech geproduceerd en er wordt een gezonde markt gecreëerd die niet verstoord wordt door subsidies, maar waar voedsel een echte waarde heeft en keten tussen boer en consument kort zijn.

Het partijcongres stemt op 30 maart over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst van de PvdD.

Beheer
WP Admin