Home

Nieuws 6 reacties

Hazekamp lijsttrekker PvdD Europa

Den Haag – Anja Hazekamp wordt lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren(PvdD) voor de Europese verkiezingen in mei. Dat heeft de partij bekendgemaakt.

Hazekamp is Statenlid in Groningen en was in 2012 tijdelijk Tweede Kamerlid toen Marianne Thieme met zwangerschapsverlof was. Hazekamp is biologe en werkzaam bij stichting AAP.
De conceptlijst van de PvdD bestaat uit dertien kandidaten, waarbij senator Niko Koffeman, Tweede Kamerleden Esther Ouwehand en Marianne Thieme als lijstduwers op de lijst staan. Corinne Cornelisse, fractiemedewerkster van de partij in de Tweede Kamer, is nummer twee op de kandidatenlijst. Frank Wassenberg, die bij de Tweede Kamerverkiezingen als nummer drie net naast een zetel greep, staat op nummer drie van de lijst.

De Partij voor de Dieren toont zich in het verkiezingsprogramma kritisch tegenover de EU. De partij wil bijvoorbeeld onderzoeken of er een alternatief is voor de euro. "Als er sprake is van overdracht van bevoegdheden aan de EU moet eerst de burger geraadpleegd worden via een referendum", vindt de partij, die de landbouw- en visserijsubsidies wil afschaffen, omdat Europa dan tot de helft goedkoper kan.

"Het huidige Europa sluit dieren massaal op in megastallen, roeit plant- en diersoorten uit, plundert zeeën en ontwricht ecosystemen wereldwijd", is de visie van de PvdD.
De partij pleit voor een landbouw waarbij dieren hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen, buiten kunnen lopen en met respect worden behandeld. Groente, granen en fruit worden zonder gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest en gentech geproduceerd en er wordt een gezonde markt gecreëerd die niet verstoord wordt door subsidies, maar waar voedsel een echte waarde heeft en keten tussen boer en consument kort zijn.

Het partijcongres stemt op 30 maart over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst van de PvdD.

Laatste reacties

 • joopi

  Is ook geen lachebekje zeg, wat een chagerijnige foto. Maar als je goed zoekt vind je zelfs in het pvdd progamma wel iets waar je het mee eens bent :
  er wordt een gezonde markt gecreëerd die niet verstoord wordt door subsidies, maar waar voedsel een echte waarde heeft en keten tussen boer en consument kort zijn.

 • veldzicht

  Een hoop bla bla bla,het uiteindelijke doel van de P.v.d.D. is de veehouderij het
  land uit en iedereen vegetarier,als er niet meer te boeren valt door natuur en ganzen die alles vertrappen en onderpoepen moeten
  die boeren maar olifantsgras gaan telen dat lusten ganzen niet,
  moet je dergelijke lieden nog serieus nemen?

 • gjh

  zo te zien wederom een trieste zielige tante, die veel gepest is op school en zo zich af wil reageren op de boeren

 • anton1937

  Als de foto ziet dan denk je meteen die heeft een tik gehad van een molen. Als je haar verhaal leest dan denk je ze heeft niet een maar twee tikken gehad van de molen.Als zulke personen ons in Europa moeten gaan vertegenwoordigen dan wordt het voor de boeren armoede troef.Als persoon alleen in het Europa parlement heb je geen invloed,dat is bekend. Of je moet je aansluiten bij meer van eenlingen en kleine partijtjes zoals Wilders, Le Pen en consorten, maar die deugen ook niet.

 • alco1

  @Anton. Als zulke mensen ons gaan vertegenwoordigen kan het nog wel eens veel beter gaan voor de boer. Ten opzichte dan van de burgers. Er zal een groot tekort komen aan voedsel. Miljarden mensen zullen hetzelfde ondervinden als de creperende dieren in de Oostvaarder Plassen. Vergelijk het met de oorlog. Boeren hadden nog te eten.

 • jordi 1455

  De PVDD zou de euro-crisis alleen nog verergeren en de Europese landbouw om zeep helpen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.