Home

Nieuws 9136 x bekeken 15 reactieslaatste update:31 mrt 2014

Hans Verhoeven Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2014

Hans Verhoeven is donderdag 27 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2014. Uit handen van Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, ontving hij in Hotel Theater Figi in Zeist de hoofdprijs: een cheque ter waarde van 12.500 euro.

"Ook dit jaar was er een pittig juryberaad nodig om tot een winnaar te komen. De vijf genomineerden zijn stuk voor stuk topondernemers", aldus scheidend juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen, oud-voorzitter van de Raad van Bestuur Wageningen Universiteit en Researchcentrum. "Maar ook in mijn laatste jaar als juryvoorzitter is het ons gelukt om een fantastische winnaar uit te roepen. Voor Agrarisch Ondernemer 2014 Hans Verhoeven geldt dat, na eerdere nominaties in 1997 en in 2001, driemaal scheepsrecht is. "

Juryrapport

In het juryrapport wordt Hans Verhoeven beschreven als een ondernemer met visie, wilskracht en doorzettingsvermogen. Hij werkt sinds 1997 aan een keten voor duurzame varkenshouderij. Zijn initiatief is stevig verankerd in de Stichting Keten Duurzaam Varkensvlees. De keten telt inmiddels 350 deelnemende bedrijven en levert op jaarbasis 1 miljoen vleesvarkens.

Hans Verhoeven is een boegbeeld voor de varkenshouderij. Hij steekt zijn nek uit, en weet collega's te overtuigen vanuit zijn eigen ondernemerschap. Hij beproeft zijn ideeën en innovatieve concepten op zijn eigen bedrijf. Hij neemt zelf de risico's. Hij is daarmee meer dan een vertegenwoordiger van een keten. In de nieuwe stal krijgen innovaties vorm. Hij zegt het niet alleen, hij doet het ook.

Verhoeven hangt de filosofie aan dat een innovatie ten minste kostprijs neutraal, zo niet verlagend moet zijn. Het lukt namelijk niet altijd om de innovatie uit een meeropbrengst te halen. In de verdere ontwikkeling van zijn keten staan klant en kostprijs centraal.

Met zijn dochter Suzanne op het bedrijf staat de volgende generatie klaar om het eigen bedrijf nog meer dan nu het geval is verder tot ontwikkeling te brengen.

Winnaar Publieksprijs

René en Gonny Voet van Voet Champignons in het Noord-Brabantse Volkel wonnen de Publieksprijs. John en Marian Claessens, pluimveehouders en Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2013 en winnaar van de Publieksprijs in 2013, overhandigde een cheque van 2.500 euro aan de winnaars. René en Gonny  kregen 27% van de stemmen.

De andere genomineerden voor de prijzen waren:

 • Philip van Antwerpen en Kees van Veen van Agro Care, Tomatentelers in Rilland en Wieringermeer
 • Familie Eijssen van Eijssen Dairy / Yante, melkveehouders en yoghurtproducenten in Schimmert
 • Robert en Helma van der Heijden, Heijderhoeve, Varkenshouders in Heeswijk-Dinther

De verkiezing Agrarisch Ondernemer is dit jaar voor de achtiende keer gehouden en is een initiatief van Boerderij, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij. Partners zijn ABN AMRO, Flynth, ForFarmers-Hendrix, NVM en Vion Food Group.

Kijk voor meer informatie over de prijs, genomineerden en winnaars op www.agrarischondernemer.nl

Laatste reacties

 • wvb

  Gefeliciteerd Grote Klasse.

 • wim.meulenmeesters1

  Gefeliciteerd Fam. Verhoeven. Een geweldige opsteker die jullie verdienen.

 • jacq Meeuws

  Van harte gefeliciteerd. Dankzij visie en vastberadenheid. Chapeau!

 • planet

  Proficiat Fam. van Arie en Rieky Sluijs

 • topigs

  gefeliciteerd namens topigs

 • a.van.hoof1

  proficiat hans en familie. Een geweldige opsteker voor de varkenshouderij..
  Fam. van Hoof Vredepeel

 • bibliotheek2

  Van harte gefeliciteerd met deze prachtige prijs.
  Namens Has Hogeschool
  Piet Verhoeven

 • Marc van der Lee

  Drie keer is scheepsrecht Hans.

  Welverdiend voor jullie en prima PR voor de Nederlandse varkenshouderij!

 • hans@leenders.net

  Proficiat Hans, Diny en Suzanne!

 • Jan Wijnen

  Hans en familie: een welverdiend proficiat.
  Jan en Betsie Wijnen

 • Fam vd Broek

  Hans, Diny, en Suzanne proficiat met de 1e prijs. Het is jullie gegund. Jullie zijn een voorbeeld voor de sector. Shapoo!!

 • sjaak van der linden

  Geweldig Hans Diny en Suzanne wat een prestatie.
  Ik heb altijd met bewondering met je gediscussieerd over nieuwe mogelijkheden voor de sector.
  Dit is je ware prijs.
  Groeten Sjaak van der Linden ITB Companies Boxmeer

 • Gebr.hendrikx

  Heel goed bezig familie vd Hoeven.Waarschijnlijk is er in ons kleine kikkerlandje op termijn geen toekomst meer voor bulkproductie omdat onze concurrentiepositie zwaar aangetast wordt doordat de kostprijsverhogende extra eisen nergens zo hoog zijn als in NL.
  Nu nog werken aan een uitbetalingsprijs die volledig onafhankelijk is van de prijs van het gangbare vlees zodat de varkenshouders met dit systeem ook een fatsoenlijk inkomen kunnen behalen bij een normale werkweek van 38 uur.

 • Mark

  fantastisch, dit is een flinke opsteker voor jullie, en ook voor de sector. het is jullie heel erg gegund. mark van sambeek, frievar/friberne

 • idahopster

  Familie Verhoeven, van harte gefeliciteerd!
  Om als varkenshouder zo positief in het nieuws te zijn is goed de hele sector. ga zo door.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.