Home

Nieuws 884 x bekeken

'Grotere rol Australië in voedselzekerheid Azië'

Canberra – De voedselconsumptie in Azië kan vóór 2030 verdubbelen. Australië kan als belangrijke leverancier een veel belangrijkere rol gaan spelen in het veiligstellen van voedselzekerheid in Azië. Dat blijkt uit een studie van de Economist Intelligence Unit (EIU), uitgevoerd in opdracht van zaden- en middelenfabrikant DuPont. Om deze rol te spelen moet Australië wel open blijven staan voor investeringen, aldus EIU.

De Australische overheid keurde vorig jaar de overname van de laatste grote Australische graanhandelaar, GrainCorp, door het Amerikaanse ADM af. EIU concludeert dat in ontwikkelingslanden in Azië de voedselconsumptie circa 79 procent kan toenemen. In China en Zuid-Azië kan de vraag zelfs verdubbelen. Alleen in rijke landen als Japan, Zuid-Korea, Taiwan en Singapore is de ruimte voor groei beperkt.
"Het verzekeren van voedselzekerheid vereist voortdurende groei in landbouwproductiviteit op het continent van 1 tot 2 procent per jaar in de komende twee decennia", aldus Rik Miller, hoofd van de DuPont-divisie voor gewasbeschermingsmiddelen. "Dit is geen onmogelijke taak maar vereist investeringen en beleidshervormingen. Innovatie zal een kritiek element zijn in het bieden van een antwoord op de uitdaging", aldus Miller, die wijst op samenwerking van industrie en overheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.