AlgemeenNieuws

Gelders PVV-landbouwwoordvoerder stapt op

Arnhem – Gelders landbouwwoordvoerder voor de Partij voor de Vrijheid (PVV) Daniël ter Haar stapt uit de Gelderse provinciale staten.

Ter Haar volgt twee Kamerleden, een Europarlementariër en verschillende lokale en regionale politici die de partij verlieten uit onvrede met de uitingen van partijleider Geert Wilders over de vermindering van het aantal Marokkanen in Nederland.

De PVV-landbouwwoordvoerder in de Tweede Kamer, Dion Graus, steunt zijn fractievoorzitter. Hij begrijpt de stap van zijn twee fractiegenoten niet, zo liet hij weten aan de Limburgse omroep L1.

Ter Haar, die als Statenlid op wilde komen voor de landbouw, gaat niet verder als provinciaal volksvertegenwoordiger. Utrechts Statenlid Henk Scherer nam maandagmiddag ontslag als lid van Provinciale Staten namens de PVV in Utrecht. Lucas Hartong, de kersverse nieuwe delegatieleider van de Europese fractie van de PVV, zal niet herkiesbaar zijn. Hij stopt als Europarlementariër na de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei.

Eerder op de dag werd bekend dat Hartong de taken overneemt van Laurence Stassen, die naar aanleiding van de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders besloot de partij te verlaten.

Beheer
WP Admin