Home

Nieuws 563 x bekeken 1 reactie

Gelderland steekt 76,1 miljoen in natuur

Arnhem - Gelderland trekt de komende zes jaar in totaal 76,1 miljoen euro uit voor het beheer van de natuur. Daarover zijn afspraken gemaakt met vijf organisaties en één particuliere bosbezitter die 64.000 hectare natuur en landschap in Gelderland verzorgen.

Dat maakte de provincie maandag bekend. Gelderland bezit veruit de meeste hectaren natuur en landschap van Nederland. ,,Dat is ons kapitaal waar het goed recreëren is, maar waar ook mensen wonen en werken en hun boterham verdienen'', aldus verantwoordelijk gedeputeerde Jan Jacob van Dijk. De provinciale bijdrage wordt onder meer gestoken in het omvormen van landbouwgrond tot natuur en in het openstellen van wandelgebieden.

De particulier bezit 87 hectare bos bij Almen, in de buurt van Zutphen. Hij stelt dit bos open voor recreanten. Het beheersplan van deze boseigenaar was klaar en daarom zijn met hem direct afspraken gemaakt, net als met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Geldersch Landschap, De Hoge Veluwe en Bosschap Midden-Nederland. De provincie overlegt nog met andere particuliere natuureigenaren en beoogt ook met hen afspraken te maken over duurzaam en natuurlijk ondernemen.

Eén reactie

  • Mels

    Oftewel,NEPtuur. De echte natuur hoeft niet beheerd te worden doch men kan er enkel uit oogsten. Jacht of hout wat je wilt maar beheren? Nee dat is niet nodig. Weer 76,1 miljoen weggesmeten.

Of registreer je om te kunnen reageren.