Home

Nieuws 1231 x bekeken 4 reacties

Geen fiscale steun voerligbox met uitloop

Den Haag - Het huisvestingssysteem met een voerligbox met uitloop voor dragende zeugen komt niet meer in aanmerking voor fiscale regelingen zoals Vamil en MIA.

Dat zegt staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) in antwoord op Kamervragen van Helma Lodders en Helma Neppérus (beiden VVD).

Het huisvestingssysteem is volgens Dijksma inmiddels  voorgeschreven op grond van de Europese dierwelzijnsregels. Het is het beleid van de staatssecretaris om geen fiscale stimulansen te handhaven voor zaken die inmiddels wettelijk voorgeschreven zijn. Fiscale stimulansen zijn er voor de voorlopers in het bedrijfsleven, zegt Dijksma. Wettelijke minimummaatregelen worden volgens de doelstellingen van de Maatlat Duurzame Veehouderij niet ondersteund.

Laatste reacties

 • varkenshaasje

  dus ik neem aan dat alle groepshuisvestingsystemen dan uitgesloten worden voor vamil mia ?

 • fransderondhoeven

  ja varkenshaasje zelfs de leden van de tweede kamer mogen voortaan los lopen en hoeven niet meer op hun gereserveerde plekje te zitten .

 • BW

  Precies varkenshaasje, zo kan je bijna alles wel schrappen. Want in Nederland, en nog meer in Brabant, is alles bij wet geregeld. Sharon, ik vind je steeds minder staatssecretaris van EZ.Je maakt alles kapot ipv. de economie vlot te trekken.

 • reiziger

  Wat een onzin argument europa verplicht helemaal geen voerligbox het is zelfs duurder dan basis groepshuisvesting in grootte groepen zeugen en het dierenwelzijn is veel beter dan bij sommige andere systemen iedere zeug heeft de mogelijkheid beschikking over een eigen ligbed in een ziekenhuis slapen ze toch niet met 10 persoonen in 1 bed

Of registreer je om te kunnen reageren.