Home

Nieuws 673 x bekeken

Geen compensatie bij vaccinatie bij dierziekte

Den Haag - Staatssecretaris van landbouw Sharon Dijksma wil geen compensatie voor veehouders die hun dieren bij een dierziekte laten vaccineren om te voorkomen dat ze geruimd worden. Het is volgens Dijksma ondernemersrisico.

Jaco Geurts (CDA) diende een motie in waarin hij vraagt om Europese regelgeving op dit punt, omdat in ander landen dieren bij uitbraken van dierziekten geruimd worden, waarbij boeren worden gecompenseerd. Dijksma wil dit niet, omdat het tot precedentwerking zou leiden.
Dijksma zei in reactie op een motie van PvdD en SP dat ze geen moratorium wil afkondigen voor het gebruik van het antibioticum fluoroquinolonen bij kalveren. "Er gebeurt al veel bij de reductie van antibioticagebruik", aldus Dijksma. Tot extra onderzoek naar het effect van het weghalen van de apothekersrol van de dierenarts, zoals D66 wil, is Dijksma wel bereid.

Of registreer je om te kunnen reageren.