AlgemeenNieuws

‘Geen beperkende gevolgen aanwijzing Hedwigepolder’

Den Haag – De aanwijzing van de Hedwigepolder als Natura 2000-gebied heeft geen beperkende gevolgen voor het bestaande gebruik van bewoners en boeren in de polder.

Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer. Dijksma wijst erop dat er geen bestaande natuur wordt beschermd, maar alleen de toekomstige, nog te ontwikkelen natuur. “Boeren en bedrijven buiten de Hedwigepolder kunnen slechts in zeer beperkte mate extra last ondervinden van de voorlopige aanwijzing, aangezien de restricties van het bestaande Natura 2000-gebied Westerschelde & Saeftinghe ook nu reeds gelden”, aldus Dijksma.

De aanwijzing van de Hedwigepolder als Natura 2000-gebied is volgens Dijksma nodig omdat vanwege de verplichtingen van de Habitatrichtlijn op voorhand verzekerd moet zijn dat activiteiten in en om de polder nagenoeg geen nadelige gevolgen zullen hebben voor de ontwikkeling van het gebied tot estuariene natuur.

De Tweede Kamer zou woensdagavond debatteren over de Hedwigepolder. Dit debat is op verzoek van de PVV uitgesteld, omdat er begin april nog een nieuw rapport komt over het ontpolderen van de Zeeuws-Vlaamse polder.

Beheer
WP Admin