Home

Nieuws

Frankrijk doet MON810 weer in de ban

Parijs – De Franse minister van landbouw Stéphane le Foll heeft de transgene mais MON810 opnieuw in de ban gedaan. Le Foll deed dat per ministerieel besluit om het verbod nog voor het komende zaaiseizoen voor mais in te laten gaan.

Frankrijk houdt al vele jaren MON810 van Monsanto tegen. De maissoort is wel door de EU toegelaten maar de Fransen willen geen transgene teelten op hun grondgebied. Omdat een eerder verbod vorige zomer door de Conseil d'Etat, de Franse Raad van State, is verworpen, komt Le Foll nu met een nieuwe maatregel. ''Uit een oogpunt van voorzorg is een dergelijke maatregel gerechtvaardigd'', denkt de bewindsman. Hij loopt daarmee vooruit op een mogelijke volgende ingreep van de Conseil d'Etat die juist steeds stelt dat er geen dwingende redenen zijn voor een dergelijk besluit, de enige mogelijkheid om de toelating door de EU te omzeilen.

Of registreer je om te kunnen reageren.