Home

Nieuws

Eerste investeringen Afrikaans solidariteitsfonds

Tunis – Het met Afrikaans geld gevulde African Solidarity Fund investeert 12 miljoen dollar in landbouw- en voedselprojecten in de Centraal Afrikaanse Republiek, Ethiopië, Malawi, Mali, Niger en Zuid-Soedan. Het geld wordt gelijkelijk verdeeld. Dat meldt de Wereldvoedselorganisatie FAO. Directeur-generaal José Graziano da Silva van de FAO roept meer Afrikaanse landen op geld in het fonds te storten.

De bekendmaking vond plaats tijdens de Regionale Conferentie voor Afrika die de FAO in Tunesië organiseert. Het trustfonds wordt beheerd door de FAO en werd in 2012 bij de vorige conferentie voorgesteld door president Denis Sassou Nguesso van Congo. Het idee is dat sommige landen in Afrika door bijvoorbeeld de export van olie rijk genoeg zijn om bij te dragen aan de Groene Revolutie waarop Afrika wacht.
In juni 2013 ging het fonds van start met 30 miljoen dollar gedoneerd door Equatoriaal Guinea. Angola droeg later 10 miljoen dollar bij terwijl ook maatschappelijke organisaties in Congo hebben bijgedragen. Kameroen heeft aangekondigd geld vrij te maken. De 12 miljoen dollar wordt onder meer gebruikt voor een trainingsprogramma voor jonge boeren in Mali en de verstrekking van werktuigen en zaden in Zuid-Soedan.

Of registreer je om te kunnen reageren.