Home

Nieuws

Een bedrijf vrijgesteld van recall Van Hattem

Den Haag - Eén afnemer van het bedrijf Van Hattem Vlees is vrijgesteld van de terughaalactie. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma dinsdag gemeld tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. VVD-Kamerlid Helma Lodders had om opheldering gevraagd over de gevolgen van de terughaalactie voor bedrijven die slachtwerkzaamheden uitbesteedden aan Van Hattem.

Dijksma meldde dinsdag dat acht bedrijven zich gemeld hebben bij de NVWA om uitgezonderd te worden van de recall. Dat kan alleen als die bedrijven aan de hand van hun administratie de tracering van de betrokken partijen vlees kunnen waarborgen. In één geval is dat inmiddels gebeurd.

De VVD vindt dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een plan van aanpak moet maken om te voorkomen dat bedrijven die niets met mogelijke fraude te maken hebben door een recall toch in de problemen komen.

De staatssecretaris zegt dat het de verantwoordelijkheid van de betrokken bedrijven is om de tracering van hun producten te waarborgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.