Home

Nieuws 2 reacties

'Economische groei versnelt in 2015'

Utrecht - Rabobank verwacht dat de economische groei in Nederland volgend jaar versnelt tot 1,5 procent, na een plus van 1 procent dit jaar.

De werkloosheid loopt echter voorlopig nog verder op, maakte de bank donderdag bekend in een kwartaalrapport.

Rabobank gaf vorig maand al aan de groeiverwachting voor de economie dit jaar naar boven bij te stellen, nadat de groei in het vierde kwartaal veel hoger was uitgekomen dan verwacht. De bank ging aanvankelijk uit van een groei van het bruto binnenlands product (bbp) van 0,5 procent voor 2014. De werkloosheid stijgt volgens de economen dit jaar nog iets verder tot 7,25 procent. Daar zal volgend jaar nog weinig verandering in komen.

Consumenten gaan volgend jaar naar verwachting voor het eerst in vijf jaar weer meer uitgeven. "Gezien de in de afgelopen jaren gedaalde huishoudinkomens en woningprijzen zal de economische groei niet veel versnellen'', aldus Rabobank.

Laatste reacties

  • agratax2

    Economie trekt aan! Prachtig. Werkeloosheid blijft stijgen, dit wijst volgens mij op veel verborgen werkeloosheid of anders gezegd te vel mensen op de werkvloer die iets productiefs doen. Zou dan toch de bureaucratie op zijn retour zijn?

  • somporn

    Als ze vaker in de glazen bol hadden gekeken was er ook geen financiele crisis geweest.
    Zit een hoop verschil in tussen verwachten en zeker weten. Ze hebben het wel vaker fout gehad.

Of registreer je om te kunnen reageren.