Home

Nieuws

Duitse overheidsinstanties dreigen Vion met rechter

Lingen - De gemeente Lingen en de Landkreis Emsland dreigen Vion met juridische stappen omdat de woensdag aangekondigde sluiting van de slachterij in Lingen niet in overeenstemming is met het contract dat deze overheidsinstanties met het concern zijn aangegaan.

Dat schrijft de Neue Osnabrücker Zeitung. Volgens dat contract heeft Vion zich verplicht in Lingen te blijven slachten tot minstens 2020. Vion beroept zich echter op een clausule dat die verplichting wegvalt indien de slachterij geen geld meer oplevert. Vion stelde woensdag vast dat aan die clausule voldaan is omdat de afgelopen tien jaar in Lingen meer dan 10 miljoen euro verlies is geleden. Tevens werd meegedeeld dat de noodzaak tot sluiting wordt gestaafd door een accountantsrapport.

De slachterij was oorspronkelijk in handen van de gemeente Lingen en de Landkreis Emsland en fungeerde als openbaar slachthuis onder de naam Fleischzentrum Emsland. In 2004 werd de slachtbedrijvigheid overgedragen aan Vion.

Burgemeester Dieter Krone van Lingen en voorzitter Reinhard Winter van het district Emsland zeggen dat Vion aan de in het contract genoemde termijn dient vast te houden en wijzen de conclusie van het accountantsrapport van de hand. "Naar onze mening is het bewijs voor het gebrek aan rendement van de slachterij niet geleverd. Het contract tussen de drie partijen heeft voor ons nog steeds niets aan absolute geldigheid verloren." De voortzetting van de slachterijbedrijvigheid is met het oog op de werkgelegenheid belangrijk voor de overheidsinstanties. Door de sluiting komen ruim honderd mensen op straat te staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.