Home

Nieuws 860 x bekeken 8 reacties

Dijksma op dierenwelzijnsexcursie naar Zweden

Stockholm - Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw brengt donderdag een werkbezoek aan Zweden om zich te laten informeren over het dierenwelzijnsniveau in dat land. Dat deelt het Zweedse landbouwministerie mee.

Samen met landbouwbewindsman Eskil Erlandsson gaat Dijksma op excursie naar de landbouwuniversiteit (SLU) in Upssala voor onder meer een presentatie van het nationale centrum voor dierenwelzijn. "Zweden loopt voorop met dierenwelzijn en wil graag alle voordelen daarvan delen", zegt Erlandsson.

Laatste reacties

 • Martin Oldenhof

  Als ze nou ook een kijkje neemt in het voormalige oost-blok en Azië, dan weet ze dat Nederland het zeker niet slecht doet qua dierwelzijn op dit moment. Dan kan ze die landen adviseren om ook eens te kijken in Zweden.

 • simpel boerke

  Kijken naar de voordelen, maar worden de nadelen ook belicht van het voorop willen lopen. Uit een recent artikel blijkt Zweden in toenemende mate afhankelijk te zijn van goedkope import van buitenlands voedsel omdat de eigen Agrariche stand steeds kleiner wordt.

 • Wim Toornstra

  Ik vrees weer het ergste van deze linkse staatssecretaris

 • Hogman1

  Juist Toon23 en daar is het haar nou net om om te doen.
  Economisch is helaas geen 1 PVDA-er ondelegd
  Voorbeelden tenover ,zie Dijksma Dijselbloen Pronk en ga maar door.

 • Zents beheer

  Al een aantal jaren heb ik goede contacten met een grotere Zweedse ondernemer die oa actief is in de eierkolom. Kort door de bocht kun je het zo stellen dat de Zweedse landbouw ten dode is opgeschreven. Nu al is Zweden voor de helft van z'n voedsel behoefte afhankelijk van import.
  De Zweedse productie is totaal niet meer concurrerend en wordt veel minder dan bv in Noorwegen afgeschermd. Zou dit wel gebeuren dan volgt een prijs explosie waar de Zweedse politiek nu niet op zit te wachten. Dus mevrouw Dijksma, kijk en huiver. Of is prijsstijging van voedsel met bijbehorende inflatie en koopkracht daling voor de PVDA geen probleem ?

 • schoenmakers1

  volgens mij is ze horend en ziend blind

 • Elevage

  Zweden loopt zover voorop met dierenwelzijn dat er geen dieren meer te vinden zijn...........

 • g.g

  hoezo naar Zweden , wie heeft dat bedacht, heeft geen toegevoegde waarde voor de Ned landbouw.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.