Home

Nieuws 824 x bekeken

Dijksma neigt naar beperking gewasbescherming EFA

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw is geen voorstander van regulier gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en mest in ecologische focusgebieden (EFA) die boeren moeten aanleggen in het kader van vergroening voor het nieuwe Europees landbouwbeleid GLB.

"Voor een succesvolle teelt van deze gewassen is in veel gevallen enige mate van bemesting en gewasbescherming noodzakelijk. Tegelijkertijd verhouden bemesting en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen zich slecht met de biodiversiteitsdoelen van de vergroening; zeker als daarvoor te veel ruimte wordt geboden", schrijft Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.
In mei zal Dijksma met de verdere invulling van het GLB komen. CDA en VVD hadden al aangedrongen op het toestaan van het gebruik van middelen in de EFA's, die ook met de teelt van eiwithoudende gewassen ingevuld mag worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.