Home

Nieuws 2063 x bekeken 16 reacties

Dijksma geeft sector wel dikke voldoende

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma geeft de agrarische sector wél een dikke voldoende. Dat zegt ze in reactie op peiling van AgriDirect onder boeren, waarin de ondervraagden de staatssecretaris met rapportcijfer 5,4 een onvoldoende geven.

"Het is niet aan mij om iets te zeggen over mijn functioneren. Ik doe in ieder geval mijn uiterste best voor de sector. Ook de contacten die ik heb met de sector ervaar is als prettig. Ik ervaar juist wederzijds respect", zegt Dijksma. Ze is positief over boeren en tuinders. "Ik heb heel veel waardering voor de sector. Van mij krijgen ze een hele dikke voldoende"

Laatste reacties

 • veldzicht

  Nou Charon Dijksma ,van mij krijg je ook wel ,n voldoende,bovendien vind
  ik je een vrolijk en opgewekt mens dat zal er ook wel toe bijdragen,
  alleen moet je nog wat meer voor de kippen en varkens houders doen en je stopt met die polders onder water zetten en natuur en moerassen
  aanleggen(je moet toch bezuinigen)dan kom je dicht bij Henk Bleker.
  O Ja .wanneer komen er minder regeltjes?daar word je ook sch..tziek van.

 • Heijdravleesvee

  Alleen kent ze de kip met de gouden eieren nog niet. Die word namelijk op dit moment onder haar toezicht geslacht.

 • jdekorte

  Als ze nog even op deze voet voortgaat zullen de contacten snel minder prettig worden want dan is er algauw geen boer meer over.
  Stop met onnodige regelgeving en bemoeizucht.
  Nederland gaat kapot aan de onzinnige regels!!!!

 • Gullef

  Veldzicht nou noem je net al die punten op waarom zij een onvoldoende krijgt, alleen jij kijkt nog iets meer naar de mens en de rest (waaronder ik) beoordeeld haar op de prestaties, wij worden immers ook beoordeeld op prestaties.

  Als ik dan net lees in dat een varkenshouder 3000 euro per maand meer kwijt is door de klepkeuring (van dat geld kan ook een volledige medewerker lopen) dan krijgt mevr. Dijksma van mij een dikke 1

 • gerstiroma

  als je een bedrijf wild beginnen word van je verwacht dat je hiervoor gestudeerd hebt en doploma's gehaald hebt, mevr dijksma heeft van oregine niets met de boerenstand en heeft hiervoor ook niet gestudeerd en neemt allerlei maatregelen die de boeren beperken, alleen koeien boeren geeft ze nog een beetje ruimte

 • Mozes

  Gullef #4, je kunt ook de varkenssector en vooral de transportsector een 1 geven omdat zij na herhaaldelijke waarschuwingen en geduld de stalcontrole nog steeds niet voldoende geborgd hadden.

 • Mozes

  Gerstiroma #5, een advocaat die een zaak wil voeren voor een boer moet eerst naar de landbouwschool?

 • veldzicht

  Gerstiroma,komt regematig voor ,n minister of staatssecretaris die
  niet uit de sector komt zich zo snel inwerkt dat hij/zij het er toch heel
  behoorlijk van afbrengt,bestuurlijke ervaring.charisma, .overtuigingskracht
  en hart voor de zaak
  zijn veel belangrijker dan iemand die een (boeren)bedrijf kan runnen,
  zie Henk Kamp waar je hem ook neerzet hij brengt het er goed vanaf.

 • alco1

  @mozes. Ik begrijp je wel, maar als je weleens met een boeren onderwerp voor de rechter gestaan hebt, dan leer je snel genoeg dat het in deze niet gaat over het boeren vak, maar hoe de wet in elkaar steekt.
  Ook ik had misschien wel liever iemand met kennis gezien op deze functie, maar anderzijds zou de oppositie dan nog eerder de mond los hebben.

 • mbm

  Het gaat om de grondhouding van de politicus. Deze zou positief en ondersteunend aan de sector moeten zijn: voorwaarden scheppend. Waarom zie ik te vaak dat de politici geen enkele affiniteit hebben en ook niet ontwikkelen (Bleker uitgezonderd) maar wel 4 jaar lang de regels aanscherpen (leuk woord!), de lasten verhogen en internationaal hun best niet doen. We verdienen beter, VEEL BETER!

 • Mozes

  Ideanpiet, de reden dat Dijksma wél een voldoende verdient is dat zij juist een positieve grondhouding heeft.
  De nieuwe mestwet zonder dierrechten voor de melkveehouderij vereiste een meerderheid in de tweede kamer. Deze meerderheid kon er alleen komen als ook de PvdA hiermee instemde. Ik denk dat wij zonder Dijksma de PvdA nooit mee hadden gekregen.

 • Mozes

  Tijdens de bijeenkomst in Hengelvelde kreeg ik de indruk dat Dijksma zich overtuigt inzet voor verruiming van het melkquotum in het komende en laatste superheffingsjaar en zich inzet voor het binnenhalen van de derogatie.

 • Gullef

  Mozes je zit wel kort bij het vuur of niet? Ook nog kritiek of is het alleen ma hallejula

 • janskip

  Is wel duidelijk hoe dichter ze bij Dijksma zitten qua overleggen etc hoe positiever ze zijn dit geld vooral in de pluimvee en rundvee de NVV bijt tenminste van zich af
  En we weten allemaal dat je uiterste best doen niet voldoende is en jammer dat ze zelf zo weinig zelfrefectie heeft dat zou dr pas echt een voldoende waard zijn

 • koestal

  positief praten over boeren en ondertussen de regels aanscherpen,daar worden boeren niet blij van

 • minasblunders1

  Nee, maar ze doen er ook niets aan. Boeren zijn een té gemakkelijk slachtoffer.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.