Home

Nieuws

Copa wil waarborgen bij nieuw beleid

Brussel - De koepel van Europese landbouworganisaties (Copa) heeft maandag bij landbouwcommissaries Dacian Ciolos gevraagd om waarborgen bij de vergroening van het Europees landbouwbeleid. Copa wil voorkomen dat de invulling van het beleid per lidstaat te veel gaat verschillen, zodat oneerlijke concurrentie kan ontstaan.

Voorzitter van Copa Albert-Jan Maat heeft maandag overleg gevoerd met zowel Ciolos als met de Griekse voorzitter van de raad van landbouwministers over de voorstellen. Maat zegt dat er een goed evenwicht gevonden moet worden tussen de voorstellen van de Europese Commissie en de wijzigingen die het Europees parlement daarop heeft voorgesteld. Maat zegt dat er hoe dan ook binnen een jaar een evaluatie moet komen van het beleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.