Home

Nieuws 1691 x bekeken 1 reactie

Concurrent Rendac meldt zich via parlement

Den Haag - Tenminste een bedrijf biedt zich aan om naast Rendac kadavers in Nederland te gaan ophalen en verwerken. Dat meldt SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf in vragen aan staatssecretaris van Economische Zaken, Sharon Dijksma.

Dijkgraaf heeft de gegevens van het bedrijf vertrouwelijk doorgespeeld aan het ministerie van Economische Zaken. Dijkgraaf vindt dat er ruimte is om meer partijen toe te laten voor het ophalen en verwerken van kadavers uit de veehouderij.

De vragen over de destructie in Nederland komen naar aanleiding van de overname van het destructiebedrijf van Vion Ingredients door de Amerikaanse onderneming Darling.

Volgens Dijkgraaf zou concurrentie op de markt van  de destructie onder andere kunnen leiden tot een scherpe tariefstelling. Dijkgraaf vraagt de staatssecretaris in overleg te treden met alternatieve geqadigden voor de destructiemarkt.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.