Home

Nieuws 757 x bekeken

Cijfers accijnsverhoging nog betekenisloos

Den Haag - Het kabinet heeft nog steeds geen cijfers over de gevolgen van de accijnsverhoging voor de grensstreek en de schatkist. Maar zouden er nu al cijfers zijn, dan zijn die 'betekenisloos en misleidend', omdat de effecten pas na minimaal drie maanden objectief en duidelijk zijn. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën zei dat dinsdag in het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Loonwerkersorganisatie Cumela is fel tegen de accijnsverhoging omdat deze tot oneerlijke concurrentie bij de grens leidt. Hij moest reageren op uitlatingen van minister Jeroen Dijsselbloem, die de cijfers die de Bovag eerder publiceerde zwaar overdreven had genoemd. Wiebes nam die kwalificatie niet over maar zei wel dat hij zich net als de minister niet kan voorstellen dat er nu buiten de grensstreek al 20 procent minder lpg wordt getankt.

ANP/Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.