Home

Nieuws 5 reacties

ChristenUnie wil opheldering terugroepactie Van Hattem

Den Haag - ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber wil opheldering over de terugroepactie van vlees van vleesbedrijf Van Hattem. Ze wil weten hoe groot de economische schade van de terugroepactie voor de sector is en welk deel van deze schade voorkomen had kunnen worden als was overgegaan op gedeeltelijke terugroep van vlees in plaats van een volledige recall, zoals is uitgevoerd.

Via Kamervragen vraagt Dik waarom de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geen gebruik heeft gemaakt van het aanbod van de rechter om geen volledige recall te doen, maar een deel van het vlees terug te roepen. Ook wil ze weten waarom de NVWA er niet voor heeft gekozen om bij het aankondigen van de recall bij Van Hattem de bedrijven, die gebruik maken van de diensten van Van Hattem, te informeren over de mogelijkheid dat hun vlees kan worden vrijgeven als dit duidelijk kan worden getraceerd.

Dik vraagt verantwoordelijk staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw of het mogelijk is om tot een keurmerk te komen voor slachterijen waarbij de administratie op orde is, zodat bedrijven die gebruik willen maken van de diensten van deze slachterijen minder risico lopen.

De Tweede Kamer besloot donderdag al om opnieuw een debat te voeren over de NVWA. De PvdA kreeg een meerderheid van de Tweede kamer mee voor een debat door berichten dat commerciële voedsellaboratoria paardenvlees over het hoofd zien.

Laatste reacties

 • Dam

  Is ze zelf wel gekeurd?

 • koestal

  De PvdD is erg blij dat er weer een slachterij kapot is ,wie is de volgende ?Dit is de gang van zaken in Nederland

 • veldzicht

  Sinds de CU de nertsen houders heeft laten vallen bestaat
  die partij voor mij niet meer,eerst voor 2018 allerlei peperdure
  welzijnseisen voor nertsen, in 2024 moeten ze toch maar verboden worden, bang dat er wat stemmertjes weglopen,lafbekken!!

 • klaasboerema

  Waar hebben we het over, wat mankeert er aan paarden vlees???

 • goofslob@gmail.com

  Waar ik mij over verwonder is dat er volop ambtenaren rondlopen in de slagterijen en ze hebben niets vreemds zien gebeuren!! Wat hebben we aan controleurs die niks zien alleen achteraf. Kunnen die ambtenaren wel het verschil tussen een koe of een paard?? Ik denk dat er veel mensen rondlopen met TOTAAL geen verstand van zaken hebben, maar je wel veel last van heb.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.