Home

Nieuws 25 reacties

Boer geeft Dijksma onvoldoende

Den Haag - Staatssecretaris van landbouw Sharon Dijksma scoort beduidend lager bij boeren en tuinders dan haar CDA-voorganger Henk Bleker. Dat blijkt uit een verkiezingsonderzoek dat agrimarketing- en marktonderzoeksbureau AgriDirect in februari en maart heeft laten uitvoeren.

De PvdA-bewindsvrouw krijgt gemiddeld een 5,4 van boeren en tuinders. Varkens- en pluimveehouders zijn het minst tevreden. Zij geven Dijksma een 4,2 op de schaal van 1 tot 10. Bij akkerbouwers krijgt de huidige staatssecretaris van landbouw nog bijna een voldoende: 5,8. Bleker scoorde in het vorige kabinet (in 2012) bijna anderhalve punt hoger. Hij scoorde 6,8 gemiddeld onder alle agrarische sectoren.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Bevestiging van haar titel: Staatsecretaris TEGEN landbouw.

 • krulsaart

  toch ruim 3 punten meer dan ik haar zou geven.

 • porky 1

  ze is toch van de partij van de afbraak

 • Elevage

  als hier nou ook eens consequenties aan verbonden zouden worden ;-)

 • mldijkstra

  Ach, Bleeker was dan wel populair bij boeren maar zijn draagvlak in het politieke- en maatschappelijke veld was zeer klein. Dus wat zijn dan uiteindelijk de wapenfeiten van Henk?

 • mbm

  Eerst het voordeel van de twijfel, maar het komt toch altijd weer op hetzelfde neer: een PvdA bewindsman/vrouw zit te veel op het groene natuur (lees geldverslindende)spoor en doet te weinig voor het bedrijfsleven. En echt, daar komen de centjes in Nederland vandaan.

 • g.g

  ze is gewoon de trekpop van de ambtenaren om haar heen, dat krijg je als je er zelf geen kaas van gegeten hebt ...om maar in landbouwtermen te blijven. Eigenlijk kun je er dus gewoon elke jodokus neerzetten, als ie op papier maar enige intelligentie heeft.

 • ellyjansen

  Ik vind het jammer dat zij zo negatief beoordeelt wordt. Ze verdient beter. Zij is trots op agrarisch Nederland en draagt dat uit. Ook naar haar eigen achterban waar met een schuin oog gekeken wordt krijgt ze draagvlak. Ook daar staat ze pal voor de sector die zoveel toegevoegde waarde heeft voor ons land.

 • ed12345

  Staatssecretraris zijn afd landbouw ministerie van economie lijkt me een veel moeilijke opgave dan minister zijn van ministerie van landbouw .Ik dacht dat behoorlijk haar best doet

 • jordi 1455

  @elly ze verdient niet beter, ze heeft amper verstand van zaken.

 • g.g

  ellyjansen...ik denk dat ze amper iets wist van de agrarische sector, totdat ze gevraagd is voor deze post.dan moet je natuurlijk wel doen alsof je trots bent op de sector , anders ben je direct weg.

 • Mozes

  Ik was vorige week bij de bijeenkomst in Hengelvelde waar Dijksma een presentatie gaf. Ik zat op mijn vaste plek achter in de zaal.
  De kennis van zaken die zij in korte tijd heeft opgebouwd maakte indruk op mij. Ze kon op iedere vraag antwoord geven zonder hulp van een ambtenaar.
  Ook de inhoud van het beleid wat zij tot nu toe heeft gevoerd valt mij erg mee. Van mij mag ze wel staatssecretaris blijven.

 • Mozes

  Ik wil mij aansluiten bij reactie #8 van ellyjansen. Dijksma toont inderdaad trots op de agrarische sector. Heel anders dan in vroegere jaren Brinhorst en van Aartsen die bijna opelijk hun minachting voor de agrarische sector toonden.
  Bij Dijksma krijg je als boer een positief gevoel.

 • g.g

  nou Mozes , ik krijg een heeel ander gevoel.....dat wil ik niet te vaak voelen.

 • ellyjansen54

  Het zal duidelijk zijn dat ik het met Mozeseens ben. In Hengevelde heb ik ook haar verhaal gehoord waar ze met verbazingwekkende kennis van zaken sprak. En de sector promoot bij haar eigen achterban. Hoe wil makkelijk wil je 't hebben. Ik ben overtuigd dat zij voor onze sector het maximale bereikt.

 • Achterland

  Mozes wordt wakker Sharon Dijksma is een WOLF in schaapskleren. Ik wil nog wel eens zien wat er gebeurd met de derogatie en de verdere uitwerking van de PAS !!!

 • helvo2

  Als we het aardgas en de landbouw niet hadden in dit land waren we armer dan Griekenland.Het is gewoon jammer dat we van dit kabinet geen betere staatsecretaris hebben gekregen.

 • broerelex

  Ha,ha,ha, Henk Bleker de grote onbenul. Deze uitkomst zegt ook wel iets over diegene die op hem gestemd hebben.

 • evanderpasch1

  Ik denk als henk bleker een jaar of 8 was gebleven de landbouw er stukken beter voor had gestaan als met dijksma. beter dan brinkhorst en van aartsen wil niet zeggen dat je goed bent

 • anton1937

  Dijksma is haar portefeuille landbouw niet waard,onbegrijpelijk dat de VVD haar blijft steunen. Dijksma laat haar oren te veel hangen naar de P v d D,G L, D66 . Henk Bleker verstond deboerentaal en was een voortreffelijk staatssecretaris.

 • veldzicht

  Ook ik had in het begin 0,0 vertrouwen in de linkse Charon Dijksma,,
  maar ach ze valt me nog niet eens tegen,de PvdA kreeg nu eenmaal landbouw toe gewezen, een partij die samen met D66 en de PvdD
  het liefst de landbouw de nek willen om draaien of in ieder geval geen enkele feeling er mee hebben in dat opzicht doet ze het nog zo beroerd niet,liever had ik ook ,n staatssecretaris van CDA ,SGP of VVD maar liever koekjes worden niet gebakken.

 • alco1

  Ook Frans Timmermans (PvdA) van buitenlandse zaken komt bij mij steeds positiever over. Het lijkt er op dat verantwoordelijkheid egaliseert.
  Samson (PvdA) daarentegen krijg ik steeds meer afkeer van.

 • veldzicht

  6 jaar terug kregen we Gerda Verburg was van het CDA,boeren dochter en lesbo,toen dachten we ook nu gaat het gebeuren,nou het viel zwaar tegen, vaak dacht je is ze nu van gr.links of van het cda,ze wilde iedereen te veel te vriend houden behalve voor wie ze op moest komen.

 • Elevage

  Dat ze trots is op de Nederlandse landbouw weet ze verdomd goed te verbergen!
  Er zijn zeer weinig maatregelen waar je als landbouwer op vooruit bent gegaan sinds zij de scepter zwaait!! Steeds meer regels, strenger dan brussel........... nee, ze is nog steeds groener dan groen

 • jordi 1455

  ondertussen ergeren we groen en geel aan haar beleid.

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.