Home

Nieuws 1018 x bekeken

Aanhoudingen om uitkeringsfraude vleesbedrijf

Den Haag – De Inspectie SZW heeft de administratie in beslag genomen van een vleesverwerkend bedrijf in het oosten van het land. Het bedrijf en de verdachten hebben vermoedelijk uitkeringsfraude gepleegd. Vijf personen zijn ter plaatse aangehouden. Ook is er beslag gelegd op 12.400 euro aan contant geld.

Het bedrijf wordt ervan verdacht een faciliterende rol te spelen bij het tewerkstellen van medewerkers die tevens een uitkering genieten in het kader van de Wet Werk en Bijstand (WWB). Het Functioneel Parket sluit meer aanhoudingen niet uit. Bij de actie van de Inspectie SZW zijn ook de Sociale Recherche van de gemeenten De Liemers, Ede en Rheden en de Vreemdelingenpolitie, regio Oost-Nederland, betrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.