Home

Nieuws 1 reactie

2 Sisters raakt verder in rode cijfers

Birmingham – Het Britse vleesbedrijf 2 Sisters Food Group heeft in het kwartaal tot eind januari bijna 21 miljoen euro verlies geleden, ruim dubbel zoveel als een jaar eerder. De omzet ging, mede door overnames, wel met 35 procent omhoog naar ruim 1 miljard euro.

Het bedrijf sluit aan de lopende band vestigingen waarbij vele honderden banen verloren gaan. 2 Sisters is in Nederland eigenaar van Storteboom en enkele andere vleesfabrieken en nam vorig jaar ook de Britse kippen- en rundvleesactiviteiten van Vion over. Het bedrijf heeft onder meer te kampen met moeilijke marktomstandigheden, maar lijkt ook problemen te hebben bij het inpassen van overgenomen bedrijven. Behalve Vion gaat het daarbij ook om het in 2011 gekochte Northern Foods.

Om de moeilijkheden het hoofd te bieden werden inmiddels kippenbedrijven in Schotland en Zuid-Engeland gesloten, waarmee 800 banen verdwenen. Daarnaast worden nog eens 200 banen geschrapt bij een grote fabriek in Coupar Angus in Schotland die vroeger tot Vion behoorde. Bovendien kondigde 2 Sisters vorige maand aan in te willen grijpen bij twee fabrieken bij Northern Foods, waarbij 1.600 banen in gevaar zijn. Topman Ranjit Singh spreekt alles bij elkaar van 'moeilijke besluiten om de winstgevendheid weer terug te laten keren'.

Eén reactie

  • John*

    er gaat niets boven autonome groei :-)

Of registreer je om te kunnen reageren.