Home

Nieuws

Westfleisch verbetert omzet met 1 procent

Münster - Westfleisch heeft de omzet in 2013 licht verbeterd, namelijk met 1 procent naar 2,23 miljard euro, waarvan 1,13 miljard (plus 4,8 procent) in het varkensvleessegment.

Dat heeft het Duitse concern laten weten op de jaarlijkse Westfleisch-Tage, zo meldt TopAgrar. Op de in diverse plaatsen in Westfalen gehouden roadshows voor de leveranciers werd tevens bekendgemaakt dat het concern op de exportmarkten 666 miljoen euro omzet heeft geboekt. Dat is ongeveer evenveel als in 2012. Van deze exportomzet is 78 procent gerealiseerd op de buitenlandse EU-markten, waar groei kon worden gehaald in met name Scandinavië (plus 15 procent) en Roemenië (plus 40 procent).
Rusland en China stelden teleur. Rusland hanteert al sinds mei vorig jaar een exportstop die behalve Westfleisch ook andere Duitse vleesbedrijven treft. Momenteel komt daardoor de voor de hele EU geldende exportstop wegens de Afrikaanse varkenspest onder wilde zwijnen in Litouwen en Polen nog bij. Westfleisch-topman Helfried Giesen gaf blijk van de grote zorgen die dit veroorzaakt. "Momenteel kan niemand voorspellen wat daar op ons afkomt." Een heftige vleesprijsdaling kan alleen worden voorkomen als de autoriteiten erin slagen verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Voorlopig houdt Giesen niettemin vast aan een vleesprijsprognose van gemiddelde1,62 euro per kilo in 2014.

Of registreer je om te kunnen reageren.