Home

Nieuws 423 x bekeken

Werkloosheid het hoogst in Flevoland

Den Haag - De werkloosheid is vorig jaar in alle provincies toegenomen. Flevoland telde het hoogste percentage werklozen, gevolgd door Groningen en Friesland. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Flevoland had met 10,9 procent het hoogste aandeel werklozen. Ook in Groningen en Friesland lag de werkloosheid relatief hoog, met percentages boven de 9 procent. In Zuid-Holland, dat in 2012 nog in de top drie stond, was de stijging van de werkloosheid relatief klein. Met 9 procent werklozen kwam deze provincie in 2013 op de vierde plaats.

Zeeland kent de laagste werkloosheid, met 5,8 procent in 2013. Sinds 2009 heeft Zeeland telkens het laagste werkloosheidscijfer. Daarnaast was in de provincies Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland de werkloosheid lager dan 8 procent. In Limburg was de werkloosheid in 2012 nog een van de laagste, maar in 2013 is deze gestegen tot het landelijk gemiddelde.

De werkloosheid in de grote steden is hoger dan op het platteland. In Rotterdam is de werkloosheid in 2013 met 13,9 procent het hoogst.

Of registreer je om te kunnen reageren.