AlgemeenNieuws

‘Weidegang in Nedersaksen stopt bij komst wolven’

Hannover – De terugkeer van de wolf in het aan Nederland grenzende Nedersaksen zorgt voor grote zorg in de veehouderij. Dat maakt de Nedersaksische boerenbond Landvolk duidelijk in een stellingname tegenover een beleidsrichtlijn die de deelstaat heeft uitgegeven.

Deze zogenoemde ‘Stimuleringsrichtlijn wolf’ is allerminst de kop thee van Landvolk. De bond vreest met name dat er een punt moet worden gezet achter weidegang. Die kan volgens de organisatie onmogelijk worden gewaarborgd als de wolf vrij spel krijgt, niet vanuit economisch gezichtspunt en ook niet vanuit het perspectief van bescherming van natuur- en landschap. De vraag is bovendien of het huidige cultuurlandschap nog wel geschikte gebieden heeft voor een algemeen aanvaarde coëxistentie van mens en wolf, meent Landvolk.

De overheid van Nedersaksen is van plan om bepaalde landstreken te te bestempelen tot ‘wolfgebieden’, waar experts de bevolking van advies moeten gaan dienen hoe met wolven moet worden omgegaan. Landvolk eist tegen deze achtergrond dat de bevolking in die gebieden nauw bij de besluitvorming wordt betrokken. “De wolvenadviseurs kunnen het democratische besluitvormingsproces niet vervangen,” aldus de bond.

Beheer
WP Admin