Home

Nieuws 6 reacties

'Weidegang in Nedersaksen stopt bij komst wolven'

Hannover - De terugkeer van de wolf in het aan Nederland grenzende Nedersaksen zorgt voor grote zorg in de veehouderij. Dat maakt de Nedersaksische boerenbond Landvolk duidelijk in een stellingname tegenover een beleidsrichtlijn die de deelstaat heeft uitgegeven.

Deze zogenoemde 'Stimuleringsrichtlijn wolf' is allerminst de kop thee van Landvolk. De bond vreest met name dat er een punt moet worden gezet achter weidegang. Die kan volgens de organisatie onmogelijk worden gewaarborgd als de wolf vrij spel krijgt, niet vanuit economisch gezichtspunt en ook niet vanuit het perspectief van bescherming van natuur- en landschap. De vraag is bovendien of het huidige cultuurlandschap nog wel geschikte gebieden heeft voor een algemeen aanvaarde coëxistentie van mens en wolf, meent Landvolk.

De overheid van Nedersaksen is van plan om bepaalde landstreken te te bestempelen tot 'wolfgebieden', waar experts de bevolking van advies moeten gaan dienen hoe met wolven moet worden omgegaan. Landvolk eist tegen deze achtergrond dat de bevolking in die gebieden nauw bij de besluitvorming wordt betrokken. "De wolvenadviseurs kunnen het democratische besluitvormingsproces niet vervangen," aldus de bond.

Laatste reacties

 • Mozes

  Als men zich in Duitsland al afvraagt of er wel geschikte gebieden zijn waar de wolf verantwoord kan leven hoe moet dat dan in Nederland?

 • agratax2

  Mozes in Nederland meldt de wolf zich direct bij de OVP en als daar het eten op is melden de dan inmiddels grote roedels zich bij Wakker Dier en De Dieenbescherming voor een plaats in het asiel en dan met uitsluitend Plofkip of gebraden kalkoen. Alle landbouwhuisdieren zitten dan al lang achter slot en grendenl alle politieke (PvdD) comotie ten spijt.

 • Jaap39

  Dus eigenlijk moeten we een paar roedeltjes wolven in Nederland.....

 • ed12345

  Jaap die hebben jullie toch al lang ,van het soort dat meestal op de achterpoten loopt!!!!!!
  Het valt me tegen van de oosterburen ik heb altijd gedacht dat die tegenwoordig wat rationeler dachten. Gevaarlijke honden mag je op veel plaatsen niet hebben of los laten lopen .Maar groepen zeer goede groepsjagers laat je in vrijheid rondlopen
  Ik vrees dat het eerst mensenlevens kost voor dat de !bestuurders! weer normaal gaan denken

 • W Geverink

  Ik ken persoonlijk mensen die hele veldslagen hebben gevoerd met roedels wolven die het op hun vee gemunt hadden. Bij ons loopt het vleesvee het hele jaar buiten dus kun je van een roedel dat zich in vee heeft gespecialiseerd het hele jaar flink last hebben. Lang niet alle roedels maken jacht op vee. Maar dan praat ik over Canada waar de wolf ook voor de duizenden vierkante kilometers aan traditionele prooidieren kunnen kiezen. In een land als Nederland wordt de wolf in vergelijking dan wel heel erg op het spek geknoopt. Verreweg het beste voor Nederland is dat het wolvenvrij blijft.

 • @meelmuisje

  'Met een wolvenroedel als nieuwe buur
  word zelfs de Oostvaardersplassen natuur'
  rijmde roodkapje. Maar daar was Drs. P het niet mee eens...

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.