Home

Nieuws 2084 x bekeken

Vroegop Ruhe & Co wil Natudis overnemen

Amsterdam – Vroegop Ruhe & Co voert vergaande gesprekken met Royal Wessanen over overname van Natudis en de werkmaatschappijen Kroon en Hagor. Natudis is de grootste distributeur van biologische producten in de Benelux en eigenaar van de Natuurwinkel-formule. Het bedrijf levert circa 9.000 verschillende producten aan zo'n 500 speciaalzaken in natuurvoeding.

Royal Wessanen is een beursgenoteerde onderneming die naast de verkoop van voeding ook winkels exploiteert. Het assortiment van Natudis omvat droge kruidenierswaren, drogisterijproducten en natuurlijke cosmetica. Natudis omvat ook versproducent Kroon, het Belgische Hagor en de biologische winkelformule Natuurwinkel, die met franchisenemers werkt.
Het vanuit Amsterdam geleide Vroegop Ruhe & Co bestaat uit de werkmaatschappijen Vroegop-Windig en De Kweker. Vroegop-Windig is een importeur en groothandelsbedrijf in aardappelen, groenten en fruit in Nederland. De Kweker is een groothandel in versproducten en droge kruidenierswaren. Het bedrijf zet onder meer af via bezorggroothandels.
Royal Wessanen rapporteert over het laatste kwartaal een omzet van 114,3 miljoen euro, 1 procent minder dan een jaar eerder. De onderneming boekt een verlies voor rente en belastingen van 6,9 miljoen euro, waar de onderneming een jaar eerder bijna 47 miljoen in het rood dook. De lagere omzet en verlies waren vooral het gevolg van de zwakke resultaten van de Amerikaanse drankentak ABC, dat zodra ze winst gaat boeken wordt verkocht.
Het concern benadrukte dat bij de kernactiviteiten, de productie van biologische levensmiddelen, zowel de omzet als het operationeel resultaat flink is gestegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.