Home

Nieuws

Verzekeraars starten kredietverlening aan MKB

Den Haag - Verzekeraars maken een begin met de kredietverstrekking aan veelbelovende ondernemers in het klein-MKB.

Een groep van negen verzekeraars steekt – gecoördineerd door het Verbond van Verzekeraars – 30 miljoen euro in Qredits, een onafhankelijke en private kredietverstrekker die (startende) ondernemers helpt met advies en financiering. Het Verbond is zeer verheugd dat met deze eerste, concrete bijdrage de financieringsnood van ondernemers met innovatieve plannen wordt verzacht.

De groep van negen verzekeraars wil onder de merknaam Qredits leningen van maximaal 150.000 euro verstrekken aan kleine ondernemingen die nu moeilijk aan krediet kunnen komen. Bedrijven kunnen hiervoor bij Qredits terecht. De leningen hebben looptijd van maximaal zeven jaar. De deelnemende verzekeraars zijn Achmea, Aegon, ASR, De Goudse, Delta Lloyd, Generali, Nationale-Nederlanden, SNS Reaal en VvAA.

Later dit jaar volgt een tweede fonds voor het kleine en middelgrote MKB. Negen verzekeraars die bij het Verbond zijn aangesloten hebben de intentie uitgesproken om 170 miljoen euro te investeren in het MKB.

Met het MKB-fonds zetten de verzekeraars nu ook de deur open voor kleinere bedrijven. "We willen hiermee onze maatschappelijke rol nog nadrukkelijker oppakken", aldus algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond. "Veelbelovende bedrijven kunnen plannen waarmaken en dat betekent een prachtige impuls voor de Nederlandse economie. En deze handschoen past de sector ook prima, want verzekeraars zijn op zoek naar langjarige, goede en veilige beleggingen."

De officiële handtekeningen voor de cheque van 30 miljoen euro zetten Emiel Roozen, voorzitter van de commissie Financieel Economische Zaken van het Verbond, en CEO Elwin Groenevelt van Qredits. Dat doen zij komende vrijdag 31 januari tijdens een symposium in Utrecht ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van Qredits. Hierbij zal ook koningin Máxima als lid van het Nederlands Comité voor Financiering en Ondernemerschap aanwezig zijn. De banken zeggen een vergelijkbaar bedrag toe. Eind 2013 heeft ook de Nederlandse overheid een lening van 30 miljoen euro aan Qredits verstrekt.

Of registreer je om te kunnen reageren.