Home

Nieuws

Vervolgonderzoek naar Q-koorts in Herpen van start

Herpen - Ongeveer 2.200 inwoners van het Brabantse Herpen zijn uitgenodigd mee te werken aan een vervolgonderzoek naar Q-koorts.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door GGD Hart voor Brabant. Doel van het onderzoek is na te gaan hoeveel mensen werkelijk besmet zijn geweest met de bacterie.

Het onderzoek wordt gedaan in het gebied waarde eerste uitbraak van Q-koorts werd vastgesteld. Deelnemers aan het onderzoek krijgen uitslag van bloedonderzoek. Het onderzoek geeft ook een indicatie  van een chronische Q-koortsbesmetting.

Het onderzoek wordt is opgezet in samenwerking met de patiëntenorganisatie Q-uestion, Stichting voor mensen met Q-koorts, de laboratoria van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en InnatOss Laboratories. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekostigt het onderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.