Home

Nieuws 1201 x bekeken

Vergunning voor Cleanergy

Wanroij - De Raad van State heeft de bezwaren van omwonenden tegen de milieuvergunning van mestvergister Cleanergy in het Brabantse Wanrooij ongegrond verklaard.

Omwonenden van de vergistingsinstallatie hadden bezwaar gemaakt tegen de vergunningsaanvraag. De centrale is gevestigd op een industrieterrein waar ook burgers wonen. De Raad van State verklaarde twee bezwaren ongegrond en een niet ontvankelijk. Cleanergy is opgezet door dertig boeren verenigt in de coöperatie Agrokracht. ZLTO participeert in het project en is mede-eigenaar.

De vergister is al sinds 2006 in bedrijf op basis van een tijdelijke vergunning. Cleanergy overleefde in 2012 een motie van diverse politieke partijen in Provinciale Staten van Noord-Brabant. De motie kreeg toen onvoldoende steun in de Brabantse Staten.

De coöperatie Agrokracht won in 2006 de ZLTO-initiatiefprijs vanwege hun manier van samenwerken aan een oplossing voor het mestoverschot en de mogelijkheid om de kosten voor mestverwerking te verlagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.