Home

Nieuws 2161 x bekeken 14 reacties

Van Hattem druk bezig met recall

Doodewaard - Van Hattem Vlees is dinsdag begonnen met het terughalen van al het rund- en paardenvlees, zoals de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) eist.

Nog terug te halen vlees moet binnen 24 uur zijn gemeld bij de NVWA. Het vlees mag niet meer terugkomen in de voedselketen en moet worden vernietigd.

Woordvoerder Frank Peters van Van Hattem hoopt dat de klanten van Van Hattem zich vervolgens niet van het bedrijf afkeren. "Met ons vlees was niets mis en is niets mis", zegt hij. Peters blijft het absurd vinden dat Van Hattem zo zwaar moet boeten voor wat hij noemt een administratief verschil van inzicht.

Laatste reacties

 • B den Besten

  Ze moeten Dijksma en de nvwa laten verrekken van de honger de komende maanden.
  Schandalig dat dit vlees vernietigd moet worden

 • h.j

  niet mee eens b den besten ook onze koeien zijn er geslacht maar ik moest hier voor ook aan alle regels voldoen dus waarom hun dan niet?

 • Elevage


  Dit hele smerige spel is begonnen toen de VWA ineens op het journaal moest melden wat de stand van zaken bij v Hattem was. Niemand had hier iets over gehoord, dus dit was gewoon een totaal nutteloos bericht, maar wel eentje die de hele sector in een kwaad daglicht stelt.
  En als dan vervolgens blijkt dat er eigenlijk niets aan de hand is, dan gooit NVWA hun macht in de strijd en eist een actie omdat ze anders natuurlijk flink voor paal staan.
  En het bedrijf wordt nu bestempeld als een crimineel, belachelijk dat al dat goede vlees vernietigd moet worden, er is niets mis mee. Dit is een kwestie van administratie, dat is dus niet gevaarlijk voor de volksgezondheid.
  De NVWA vergeet even dat er vele bedrijven meegesleurd worden in dit volslagen idiote machtsspelletje

 • wijnhout12

  de paarden die niet te traceren zijn zullen wel naar de dierentuin gegaan zijn!

 • koestal

  prestige kwestie voor de NVWA en Dijksma

 • koestal

  Verburg had jaren geleden ook al zo,n toestand met een slachterij in Leeuwarden

 • cornelis 22

  Ik begin zo onderhand ziek te worden van dit rotvolk , komt allemaal niet meer goed in dit land en dat doet me pijn.

 • Agrisales.nl

  Pim Fortuyn zou tegen Dijksma gezegd hebben:: 'Mevrouw ga toch liever koken'.
  Normaal hebben de domste boeren de dikste aardappelen, doch dat lukt Dijksma niet.

 • Elevage

  cornelis 22, zo denk ik er ook over.
  Het gaat hier hard hollend achteruit. En de paar bedrijven die nog aan de gang weten te blijven worden door de overheid wel om zeep geholpen.
  Als boer weet je niet meer welke kant je op moet: overal word je om de oren geslagen met nutteloze regels, nog meer regels en organisaties die nog nooit een boerderij van dichtbij hebben gezien maar er wel een hele vervelende mening over hebben ( en gesponsord worden door een loterij

 • famtillemans1

  in italie gebeurd zoiets niet . dan hadden veel ambtenaren niet meer geleeft !!!!!!!

 • fire

  Reken er maar op dat ze deze slachterij OOK de nek omdraaien,als het niet linksom is dan wel rechtsom,weer 80 man op straat,hebben ze liever.
  En dus ook personeel NVWA dat thuis kan blijven!!

 • politiek

  Je kan natuurlijk ook de NVWA administratie controleren. Als je die b,v, niet mag ontvangen dan weet je eigenlijk al voldoende. Dan is er wel iets anders aan de hand Mag je die niet ontvangen met een Wob verzoek dan wordt alles nog opmerkelijker. Ook als belangenorganisaties veehouderij voor de rechter gaan verdedigen dat administratie zoals van een NVWA niet openbaar mag worden , dan kan ieder gaan begrijpen dat veehouderij Nederland niet zo transparant is ( en waarschijnlijk veilig is )
  Wel jammer voor van Hattem natuurlijk

 • W Geverink

  Een slachterij die met paardevlees wil sjoemelen weet tegenwoordig van te voren al 100% zeker dat ze gepakt gaan worden. Ik ga er daarom van uit dat hier geen sprake is van opzet. Alle ogen zijn nu gericht op hoe de NVWA deze zaak oplost. Het is dan te hopen dat deze mensen ondanks de druk presies blijven werken zoals dat in de hun regelementen staat beschreven en niet worden meegesleept in de emotie er om heen. Al het vlees wat het bedrijf binnen kwam was gekeurd vlees met papierwerk dat gecontroleerd is door de NVWA. De beesten die geslacht werden zijn gekeurd door het NVWA. Al het vlees is goed gekeurd voor menselijke consumptie. De voedselveiligheid is dus niet in gevaar en is dat waarschijnlijk ook nooit geweest. Het product hoeft wat mij betreft niet te worden vernietigd maar moet op het label vermelden dat het paardevlees kan bevatten. Verder zou het bedrijf samen met de NVWA moeten werken aan een oplossing zodat dergelijke fouten in de toekomst kunnen worden voorkomen.

 • Elevage

  ja daar heb je een mooi punt @Geverink: samen werken met het NVWA.
  Dat lijkt me ongeveer de meest onmogelijke oplossing!

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.