Home

Nieuws 858 x bekeken 2 reacties

VS en China samen tegen klimaatverandering

Peking - China en de Verenigde Staten, de landen met de grootste uitstoot van broeikasgassen ter wereld, gaan samenwerken in de strijd tegen klimaatverandering. Dat bleek zaterdag na een bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, aan het Aziatische land.

De twee partijen spraken af een 'verbeterde dialoog' over hun beleid aan te gaan en ook hun langetermijnplannen (voor na 2020) met elkaar te delen om de uitstoot van broeikasgassen te beperken', staat in een verklaring.

Met de beloofde 'aanzienlijke inspanningen en middelen' willen de landen in 2015 ook goed beslagen ten ijs komen in Parijs, waar wereldleiders om tafel zullen gaan voor een opvolger van het Kyoto-klimaatakkoord uit 1997. De Amerikanen hebben dat akkoord nooit bekrachtigd.

Laatste reacties

  • broerelex

    Wat de inhoud van hun samenwerking gaat worden is mij uiteraard nog niet bekend. Maar ik ga uit van het positieve. Dan is dit in de strijd tegen klimaatsverandering uitermate goed nieuws. Als de twee grootste vervuilers daar eindelijk beleid op gaan uitzetten om uitstoot van broeikasgassen te gaan beperken. Het zou trouwens tijd worden!

  • koeboertje

    Als deze twee landen maar 1procent verbetering realiseren is dit efect vele malen groter dan alle maatregelen die we in nederland de afgelopen jaren hebben bereikt.
    Dan kunnen wij wel een tandje minder.

Of registreer je om te kunnen reageren.