Home

Nieuws

Unilever verkoopt Bifi

Rotterdam - Unilever verkoopt zijn vleessnack-activiteiten aan het Amerikaanse Jack Link's. Dat maakte het concern vrijdag bekend, zonder financiële details te vermelden. Daarmee doet Unilever onder meer de bekende Bifi-worstjes van de hand.

De verkoop wordt naar verwachting eind maart afgerond. Bifi wordt verkocht in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De worstjes gaan onder de naam Peperami over de toonbank in Groot-Brittannië en Ierland. Jack Link's neemt ook de productiefaciliteiten in het Duitse Ansbach van Unilever over. Bifi is goed voor een jaaromzet van circa 80 miljoen euro.

Volgens Unilever zal het potentieel van deze twee "iconische merken'' beter tot zijn recht kunnen komen bij Jack Link's. De Nederlands-Britse producent van levensmiddelen en verzorgingsproducten is bezig het aantal merken te verkleinen.

Of registreer je om te kunnen reageren.