AlgemeenNieuws

Unilever gaat kleine boeren helpen

Rome – Unilever gaat samen met het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling (IFAD) kleinere boeren wereldwijd ondersteunen.

Het doel van de samenwerking is om onder meer de productiviteit van kleine landbouwers te verhogen en de productie tegelijkertijd duurzamer en minder risicovol te maken. Dat maakte de producent van levensmiddelen en verzorgingsproducten donderdag bekend.

Unilever heeft een overeenkomst voor de duur van 5 jaar gesloten met IFAD. Het bedrijf en de organisatie zijn al begonnen met het opzetten van projecten, onder meer in India. IFAD heeft veel ervaring met kleinere landbouwbedrijven, terwijl Unilever hen kan helpen met het bereiken van grotere markten en het verduurzamen van de productie.

IFAD en Unilever stellen dat in 2050 wereldwijd 9 miljard mensen gevoed zullen moeten worden. Om de honger en armoede te laten dalen zal de landbouwproductie in de komende 35 jaar met 70 procent moeten stijgen. Dat betekent dat tussen nu en 2050 er net zoveel voedsel geproduceerd moet worden als in de afgelopen 10.000 jaar.

Beheer
WP Admin