Home

Nieuws 658 x bekeken 8 reacties

'Transgene gewassen nergens voor nodig'

Berlijn - De nieuwe Duitse landbouwminister Christian Schmidt sluit zich aan bij zijn voorganger en CSU-partijgenoot Hans-Peter Friedrich en wijst de ontwikkeling en teelt van transgene gewassen in beginsel af. Dat maakt hij duidelijk in een interview met het dagblad Rheinische Post.

"In het regeerakkoord staat heel helder, dat de coalitie het voorbehoud van de bevolking tegen de groene gentechniek erkent. Hans-Peter Friedrich heeft op dat punt duidelijke woorden gevonden en ik zie ook niet, voor wie en waarvoor deze technologie bij ons nodig is", zo citeert de krant de bewindsman. Schmidts standpunt ligt ook in de lijn van zijn partij die sterker tegen transgene gewassen gekant is dan de zusterpartij CDU. Corr

Laatste reacties

 • bbuizer

  Helemaal mee eens! Deze minister is wat mij betreft ook een aanwinst voor de Europese landbouw.

 • politiek

  Goede ontwikkeling. Frankrijk tegen , Duitsland nu tegen , Hopenlijk heeft politiek Nederland ook zoveel verstandigheid. Ik lees elders dat vakorganisaties zoals een LTO voor trasgene gewassen zijn. Echter die hebben minder te doen met de nadelige gevolgen voor de consument of die stellen dat een beetje geen kwaad kan.
  Geen transgene gewassen en gentechniek dus.

 • bbuizer

  Een industriële benadering van de landbouw heeft bewezen dat die tot veel onomkeerbare schade leidt en dat boeren voor de bank werken in plaats van voor een gezond bedrijf. Zijn het niet de banken en de grote industriële bedrijven die profiteren. Voor jonge ondernemers wordt het al helemaal moeilijk om een bedrijf te landbouwbedrijf te starten of over te nemen.
  Als LTO - zoals vaak het geval is - een oogje dicht knijpt als een chemie reus in Brussel lobbyt voor toelating van een transgeen gewas, doet zij haar eigen leden tekort. Op 21 en 22 februari jl klonk het overtuigend op de conferentie 'Voedsel anders' in Wageningen: de voedselproductie moet hoognodig gedemocratiseerd worden. Van mij mag de bezem eens flink door de Europese Commissie en misschien ook wel bij LTO.

 • gerjan slingenbergh

  Als we niet in actie komen, bepalen straks een paar multinationals wat we moeten eten.
  Het gaat de multinationals niet om gezondheid en smaak maar om de €'s en dollars.

 • alco1

  De multinationals bepalen niets. Dat zijn de boeren die de producten kopen.
  Als zoals @ bbuizer omschrijft, de industriële benadering van de landbouw duidelijk onomkeerbare schade laat zien, moet het toch duidelijk zijn.
  Of zijn het toch de boeren die euro of dollar tekens in hun ogen hebben of wordt het één en ander sterk overdreven. Kortom is openheid geboden, zonder 'koehandel'.

 • gerjan slingenbergh

  Boeren kopen het omdat de consumenten er om vragen zeker.

 • alco1

  Ben jij biologische omdat je dat consumenten wil opdringen?

 • agro1

  de gmo problemen en risicos zijn steeds onder de mat geveegd. nu ligt er zoveel onder die mat, dat het er vanonder begint te komen. eerst eens pakweg 10 jaar ofzo wachten en dan kijken hoe groot de mat moet zijn, of misschien hebben ze hem wel weggehaald, omdat er geen houden meer aan was. niet lichtvaardig met onvervangbare productiefactoren omspringen. ben geen bio aanhanger, allemaal bedriegerij, geen haar beter dan de gmo kliek. ciolos boppe!!!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.