Home

Nieuws

Sterk 2013 voor Agco

Duluth – Machinebouwer Agco blikt terug op een financieel sterk 2013 maar verwacht in navolging van John Deere en Case New Holland dat een dalende graanprijs de verkoop van landbouwmachines zal drukken.

Het bedrijf achter trekkermerken als Fendt, Massey Ferguson en Valtra denkt de omzet en winst in 2014 vrijwel gelijk te kunnen houden door marktaandeel te winnen en prijzen te verhogen.
Beleggers lieten het aandeel na de bekendmaking direct procenten in waarde zakken. Topman Martin Richenhagen benadrukte bij de persconferentie dat de vooruitzichten voor de lange termijn positief blijven. Daarbij wijst de Duitser op de toenemende vraag naar agrarische grondstoffen ten gevolge van het toenemend bijmengen van biobrandstoffen en de groeiende vraag naar voedsel en specifiek dierlijke eiwitten en dus veevoer.
In het afgelopen kwartaal steeg de omzet ten opzichte van een jaar eerder met 5,8 procent tot 2,9 miljard dollar (2,1 miljard euro). Over het hele jaar kwam de omzet 6,3 procent hoger uit op 10,8 miljard dollar (7,9 miljard euro). De winst steeg in het vierde kwartaal van 101 naar 137 miljoen dollar (100,6 miljoen euro). In heel 2013 kwam de winst 76 miljoen dollar hoger uit op 516 miljoen dollar (379 miljoen euro).

Of registreer je om te kunnen reageren.