Home

Nieuws

Slachthuis Van Hattem blijft voorlopig open

Utrecht - Slachthuis Van Hattem Vlees in Dodewaard blijft voorlopig open. Dat deelde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dinsdag mee.

Het slachthuis kwam in opspraak omdat in rundvleessnippers ook paard is gevonden.
Het slachthuis kreeg tot maandagochtend de tijd om de administratie in te leveren. Dat is gelukt. Omdat dit een omvangrijke administratie gaat, heeft de NVWA waarschijnlijk een tweetal dagen nodig om alles door te kijken. Het gaat om alle in- en verkopen van begin 2012 tot met nu. De NVWA hoopt woensdag duidelijkheid te hebben. Tot die tijd kan Van Hattem doorgaan met slachten. Wel is er sprake van verscherpt toezicht. Dat betekent dat er naast dierenartsen ook continu inspecteurs van de NVWA bij het slachtproces aanwezig zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.