Home

Nieuws 5 reacties

SP wil opheldering over waterschapslasten

Den Haag - De SP wil uitleg van minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) over de waterschapslasten.

De SP meent dat er sprake is van scheefgroei, als het werkelijk zo is dat boeren minder zijn gaan bijdragen en burgers meer aan de waterschapslasten. Aanleiding is een uitzending van Nieuwsuur, waarin werd gemeld dat boeren 65 miljoen minder aan waterschapslasten betalen en burgers 650 miljoen euro meer.

Eerder al heeft de fractie van D66 in de Tweede Kamer opheldering gevraagd over de geborgde zetels in het waterschapsbestuur, waarin de belangen van de landbouw - samen met bedrijven en natuur - extra tot uitdrukking worden gebracht.

Laatste reacties

 • dommelje

  zet de sp nu maar in een natuur gebeid kunnen ze verzuipen

 • johannetje

  Ach ja, de SP.....die snappen de wereld nog niet helemaal. Beetje met Mao's rode boekje lopen zwaaien, dat brengt de wereld vooruit.

 • veldzicht

  Wat wil je in veel gemeenten zijn geen of amper nog boeren terwijl
  de sloten en dijken toch moeten worden onderhouden en de
  gemalen draaien ook niet gratis,wel nemen de waterschappen
  allerlei taken op zich wat niet hun taken zijn zoals vistrappen,natuur aanleg,wandel paden etc.leuk voor de burger maar daar hoeven boeren niet voor te betalen.

 • agratax2

  laten we ons even realiseren dat het weer Verkiezingen ziijn over een maand en dus Profileren geblazen. Hoe paai je de Nederlandse kiezer? Juist door te zeggen dat het financieel anders moet voor de meerderheid van de kiezers. Ik noem dit stemmen kopen en dat wordt in Nederland ten strengset afgekeurd als zijnde niet democratisch. Laten we wel zijn het is nog niet zo lang dat de burger Waterschapsheffing betaalt, hiervoor betaalde het buitengebied (boeren) alles wat met water beheer van doen had afgezien van waterkeringen (zee en rivier dijken). Deze kosten kwamen uit e algemene middelen maar om de belastingen niet te verhogen is eenvoudig een waterschapsheffing ingesteld voor iedereen. Dat dit een lasten verzwaring voor de burger is laat duidelijk zijn maar de verkiezings belofte Geen belasting verhoging kon Den Haag nakomen en zo kan ik nog wel enkele heffingen bedenken die in mijn ogen niet meer zijn dan belastingen onder een andere naam en via een ander kantoor binnen geharkt en zonder blauwe brief.

 • koestal

  Natuurmonumenten ,SBB en andere landschapsorganisaties betalen 1 Euro per hectare waterschapslasten ,er wordt nog steeds landbouwgrond voor natuur aangekocht ,een boer betaalt ongeveer 80 Euro per ha,dat betekent weer hogere waterschapslasten voor de burger,ook de riolen en zuiveringsinstallaties worden beheerd door de waterschappen ,ook de vaarwegen voor de pleziervaart komen voor rekening van de waterschappen,mensen die op die dure jachten varen betalen nergens voor

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.