Home

Nieuws

RIVM: meer voedselvergiftiging in 2012

Bilthoven - In 2012 zijn meer mensen ziek geworden door voedselvergiftiging dan het jaar ervoor. Er waren meer grote uitbraken van voedselvergiftiging en voedselinfecties dan in de voorgaande jaren. Dat meldt het Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in het jaaroverzicht.

In totaal werden in 2012 in Nederland 276 uitbraken met 2.607 zieken van voedselinfecties en –vergiftigingen geregistreerd door inspectiedienst NVWA en de GGD. De bacteriën salmonella en campylobacter en het norovirus zijn de belangrijkste verwekkers van uitbraken van voedselinfecties. Door een grote infectie met besmette gerookte zalm en een tweede grote salmonella-uitbraak veroorzaakt door Salmonella typhimurium in gehakt. De overige zes grote uitbraken van voedselinfectie werden veroorzaakt door norovirus.

Of registreer je om te kunnen reageren.