Home

Nieuws 1586 x bekeken 8 reacties

'Provincies moeten verder met Ganzenakkoord'

Zeist - 'De provincies moeten het in december afgeketste Ganzenakkoord toch onverkort invoeren.'

In dat akkoord zijn afspraken gemaakt over afschieten van de overlast veroorzakende vogels, maar ook over winterrust voor de dieren.

Die oproep doen de Vogelbescherming, Natuurmonumenten en de 12Landschappen aan de verantwoordelijke provinciebestuurders. Die vergaderen donderdag over de aanpak van het ganzenprobleem. Het Ganzenakkoord spatte na jaren overleg op het allerlaatst uit elkaar, omdat boerenorganisatie LTO toch niet wilde meewerken aan winterrust. Boeren lijden veel schade door het steeds toenemende aantal ganzen, dat akkers vertrapt en weilanden kaalvreet.

Laatste reacties

 • josenbrigitte

  ze moeten ze allemaal afschieten.

 • Aerschot

  Moeten? Wederom grote woorden.....Jammer. Ik dacht dat in Overijssel het Samen Werkt Beter akkoord afgesloten was. Maar blijkbaar geldt dat hier even niet, Tja, dan is nu GS aan zet!

 • j.r.j.porsius1

  Als men dat zo graag wil doorzetten mag men in Den Haag wel heel snel voortmaken met de vergunningsaanvraag in te dienen in Brussel voor het vergassen van die beesten in de ruiperiode, of gewoon de nek omdraaien wat betreft de overzomerende ganzen. En wat de vergoedingen betreft moet men eens een keer goed over de brug komen, 130 % minimaal zonder aftrek! En verder niet zeuren, zo niet afschieten die troep! Ik moet de voorjaarschade van 2012/2013 nog vangen, is maar weer 13 weken uitgesteld en daarna weer 13 weken, of je je wel aan alle regeltjes hebt gehouden de afgelopen 6 jaar, ondertussen zit je wel met een groot ruwvoertekort wat je op eigenkosten moet aanvullen en voorschieten, daar hoor ik niemand over! Het is een grote schande!

 • Schaapje

  Ze dienen alle schade te vergoeden en niet een tegemoetkoming. Zo niet dan alles vergassen en afschieten. Maar de natuurfreaks zullen wel weer het beste eruit halen ten kosten van ons boeren. Mochten wij in de straal buiten schiphol vallen en weer moeten gedogen. ..dan graag een paar vliegtuigen laten neer storten. Niet voor de inzittende maar wel wat die ganzen aanrichten. Misschien dat de heren dan eens wakker worden en aktie ondernemen...en niet te vergeten de geldzak voor onze schade.

 • Gijs Gans

  WE moeten niks er liggen reele voorstellen breedgedragen door alle partijen met uitzondering van NM en VB laten dat nou net de partijen zijn die het zelf niks kost waar bemoeien ze zich mee wij moeten de schade maar eens gaan verhalen op deze partijen kijken als ze dan nog zo,n grote mond hebben

 • Mels

  #jrjporsius,Daar legt u nu de vinger op de zere plek. Wie schade lijd moet vergoed worden en niet aan de linge gehouden worden,simpel is dat. Al zou dat nou goed geregeld zijn,wat het overigens is volgens degene die het weten kunnen......)zou er nooit zoveel weerstand zijn tegen de ganzen. Natuurlijk heb je ze liever niet op je akker,maar als je weet dat je bij de juiste verjagingsmethoden,volgens de regels gehandeld enz,je schade snel en reeel vergoed krijgt doet men er al een stuk minder moeilijk over.

 • Silke2012


  Wat is de voederwaardeprijs van de eerste snede weidegras per kg droge stof?
  Welke melkveehouder kan/wil een deel van zijn eerste snede missen?
  Graszaadhandelaren gebruikten vorig jaar in advertenties 30 cent per kg ds. Eerste snede ca 4000-5000 kg ds
  Hoeveel vreet een gans en hoeveel trappen ze kapot?
  Of er moet goed en vlot betaald worden, of gewoon d.m.v. traditioneel afschot laten uitvoeren.


 • wpg

  Afschot van ganzen is nog niet geregeld of de volgende dient zich al weer aan. WILDE VARKENS een lust voor ieders weiland.!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.