Home

Nieuws

Positiviteit over langer doorwerken in agrarische sector

Leiden – Iets meer dan de helft van werkgevers en 67 procent van werknemers uit de agrarische en groene sector is positief over de mogelijkheid het werk te kunnen volhouden tot aan hun pensioen.

Wel denkt ongeveer de helft dat er dan aanpassingen nodig zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Stigas, de stichting van werkgevers en werknemers die zich bezighoudt met veiligheid in en om landbouwbedrijven.
Uit de peiling blijkt dat bijna driekwart van de medewerkers zichzelf nu beter in zijn werk vindt dan 25 jaar geleden. Werkgevers en werknemers zijn beide van mening dat de verantwoordelijkheid voor de toekomstige inzetbaarheid van de werknemer ongeveer evenveel bij de werkgever als bij de werknemer ligt. Het belangrijkst in hun baan vinden de werknemers het plezier in hun werk, gevolgd door inkomen en sociale contacten met collega's.
Hoe meer perspectief iemand ziet in zijn toekomst en loopbaan, hoe meer iemand wil blijven werken en verwacht dit ook te kunnen doen. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van het project 'Werken aan morgen' dat onder andere is gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds. Aanleiding was de recente verhoging van de AOW-leeftijd tot 67 jaar waardoor we gemiddeld langer gaan doorwerken.

Of registreer je om te kunnen reageren.