Home

Nieuws 1856 x bekeken

Ploumen bekijkt natuurlijke darmen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking controleert de kwaliteit en het kaliber van natuurlijke darmen voor de worstproductie. Ploumen bracht gisteren een bezoek aan het Nederlandse bedrijf Van Hessen dat wereldwijd marktleider is op het gebied van natuurdarmen. Het gaat vooral om darmen van varkens, schapen en runderen. De meeste darmen worden op een productielocatie in China gesorteerd en gemeten, om vervolgens naar het land van bestemming te gaan.

Ploumen sprak met de directie van Van Hessen onder andere over de onderhandelingen over het handelsakkoord TTIP tussen de EU en de Verenigde Staten.

Elliot Simon en  Jan Willem Vreeburg, directie van het 112-jarige voormalige familiebedrijf, zien kansen voor hun bedrijf wanneer er een akkoord komt over het Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) tussen de EU en de VS. "Het biedt ons kansen om de juiste producten naar onze klanten te leveren", aldus Vreeburg.

"In onze branche kun je alleen met grote volumes en lage kosten een boterham verdienen", zegt Vreeburg. Hij verwijst hierbij onder andere naar de strenge veterinaire en voedselveiligheidseisen die er zijn. "Je ziet dat mede hierdoor grotere bedrijven over blijven en dat deze nog groter worden." Van Hessen heeft ongeveer tien procent van de wereldmarkt van natuurlijke darmen in handen. Het bedrijf is naast Europa vooral actief in China, Amerika, Zuid-Afrika, Brazilië, Australië en Nieuw-Zeeland. Van Hessen heeft ambities om verder te ontwikkelen in Afrika en Zuid-Amerika. "Je ziet dat de vraag naar natuurlijke darmen voor worst toeneemt in deze gebieden", aldus Simon.

Of registreer je om te kunnen reageren.