Home

Nieuws 1109 x bekeken 1 reactie

'Overleg over afschaffen QLL was niet aan de orde'

Den Haag – Het bestuur van QLL is tegelijk met de Tweede Kamer op de hoogte gesteld over het voorgenomen besluit om de erkenning van het keurmerk voor diertransporten in te trekken. Dat meldt staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw in reactie op Kamervragen van VVD-Kamerlid Helma Lodders.

De veehouderijsector reageerde verbaasd op het besluit van Dijksma, omdat er nog een overleg gepland stond met de ondernemers, net voor het Kamerdebat over de NVWA en QLL. Dijksma besloot eerder om QLL niet langer te erkennen. Dijksma zegt dat het niet aan de orde is geweest om het voornemen om QLL af te schaffen met het bestuur van QLL te bespreken voordat de Kamer hierover geïnformeerd zou worden. Het overleg met ambtenaren van het ministerie is volgens Dijksma op verzoek van het bestuur van QLL gepland om de rapportage van de NVWA over QLL toe te lichten.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    ze walst als een olifant door een porseleinkast, alleen natuur heeft haar intresse, de rest is bijzaak en alle goede dingen moeten kapot

Of registreer je om te kunnen reageren.