Home

Nieuws

Nutreco investeert fors in Azië

Amersfoort – Voerproducent Nutreco verstevigt zijn aanwezigheid in Azië met twee nieuwe premix-fabrieken in Vietnam en Indonesië en de verbouwing van een bestaande fabriek in China. De investering bedraagt 15 miljoen euro.

De uitbreiding komt voort uit een sterke vraag naar hoogwaardige premixen en veevoermineralen, waardoor huidige fabrieken op volle capaciteit draaien.
De fabriek in Vietnam wordt gebouwd in de buurt van Ho Chi Minh City, in het zuiden van het land, en komt het tweede kwartaal van 2014 in bedrijf. De fabriek in Indonesië wordt in Oost-Java gebouwd. De Chinese fabriek die wordt verbouwd nabij Xiangtan ligt in de relatief centrale provincie Hunan. Beiden worden in het eerste kwartaal van 2015 opgeleverd.
Tot dusver had Nutreco in Azië drie premix-fabrieken. Met deze uitbreiding wil Nutreco Vietnamese en Indonesische boeren en veevoederproducenten te bedienen met betere voedingsoplossingen en snellere levertijden. Beide fabrieken gaan premixen en veevoermineralen produceren. In Vietnam worden straks ook voedingsconcentraten voor jonge dieren geproduceerd.
De fabriek in Xiangtan is in 1999 gebouwd en oorspronkelijk primair ontworpen voor de productie van mengvoer. De locatie wordt nu volledig verbouwd om tegemoet te komen aan de groeiende vraag in Centraal- en Zuid-China naar duurzame diervoeding van hoge kwaliteit. De productie verschuift daarmee van mengvoer naar premixen, veevoermineralen, biggenvoer en additieven.
Nutreco, eigenaar van onder meer Trouw Nutrition (premixen) en Selko (voeradditieven) ziet de investering als onderdeel van de strategie 'Driving sustainable growth', die gericht is op rendementsverbetering. Het bedrijf nam eerder al afstand van mengvoerbedrijf Hendrix UTD en zette onlangs de vlees- en mengvoeractiviteiten in Spanje in de etalage. Het bedrijf specialiseert zich in premixen, voeradditieven en visvoer en dan met name in groeiregio's Latijns-Amerika, Rusland, Azië en Afrika.

Of registreer je om te kunnen reageren.