Home

Nieuws 1 reactie

'Nog te vaak brand in stal'

Rijswijk - De overheid doet nog steeds te weinig om brand in veestallen te voorkomen, ondanks de nieuwe regelgeving die op 1 april wordt ingevoerd. Dat zegt lector brandpreventie René Hagen vrijdag. "De erkenning is er. Dat is een grote stap, maar het is nog niet genoeg."

Door een brand bij een veehouderij in het buitengebied van Tilburg kwamen vrijdag nog zo'n 800 varkens om. Eerder dit jaar was het ook al raak in Helmond. Op 1 januari eiste daar een brand het leven van 800 varkens. "Ieder dier dat omkomt, is er één te veel", meent Wakker Dier, dat al jaren pleit voor een betere brandveiligheid in stallen met dieren.

Eén reactie

  • W.v.Bree

    WD pleit voor stro in de stal, hoezo brandveiligheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.