Home

Nieuws 940 x bekeken 1 reactie

Nieuw-Zeeland wil meer minder tarieven in TPP-akkoord

Auckland - Een handelsovereenkomst in het kader van het Trans-Pacific Partnership (TPP) moet niet doorgaan als Japan en Canada marktbeschermingen voor zuivel en vlees in stand willen houden. Deze boodschap hebben Beef + Lamb New-Zealand en Fonterra afgegeven aan het ministerie van handel.

De voedingssector is bang dat ze anders met onevenwichtige afspraken blijven zitten. De Nieuw-Zeelandse vlees- en zuivelbranche hoopt met name meer product af te zetten op de sterk afgeschermde Japanse markt. De TPP-gesprekken gaan tussen onder meer de Verenigde Staten, Canada, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland.

Eén reactie

  • PieterXT

    Juist, 'meer minder' tarieven.
    Kies maar uit..

Of registreer je om te kunnen reageren.