Home

Nieuws 21 reacties

NVWA schort recall Van Hattem op

Doodewaard/Utrecht - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) schort de recall van vlees door slachterij Van Hattem op. Dit heeft een woordvoerder van de dienst bevestigd.

De opschorting houdt verband met de aanvraag van een voorlopige voorziening door de slachterij. Dinsdag komt de zaak voor bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB).

Juridisch en veterinair adviseur Frank Peters noemt de recall die de NVWA eist onzinnig. De NVWA wil dat in totaal 28.000 ton vlees, die over een periode van 2 jaar is geproduceerd en verkocht, wordt teruggehaald, met name omdat de administratie niet zou kloppen. "Wij zullen aantonen dat de administratie bij Van Hattem klopt en dat zo'n grote recall als de NVWA eist, zijn doel mist. Omdat wij niets verkeerd hebben gedaan.", stelt Peters

Zou de recall toch door moeten gaan, dan kan er geen 28.000 ton vlees meer kunnen worden teruggehaald, verwacht Peters. Mogelijk wel enkele duizenden tonnen. Het zal een lastige logistieke operatie zijn, want bij sommige klanten liggen partijen bevroren, maar niet verder bewerkt vlees, bij andere klanten gaat het om vers vlees en in weer andere gevallen gaat het om bereidingen met rund- en paardenvlees.

Laatste reacties

 • johannetje

  De wereld lijkt razend. Emotiepolitiek ten top.

 • Elevage

  omdat er volgens NVWA ergens een punt of een komma mist, moet dit bedrijf zwart gemaakt worden!
  Dit heeft niets te maken met voedselveiligheid, maar is gewoon een kwestie van laten zien wie de baas is/denkt te zijn!!
  En de bloedhonden van NVWA zullen net zo lang zoeken tot ze iets gevonden hebben dat niet klopt. OP die manier kunnen ze verbergen dat ze zelf niet hebben staan opletten tijdens de dagelijkse controles van het slachtproces, waar ze tenslotte de hele dag vertoeven.

  Hierbij wordt vergeten dat er veel leveranciers en afnemers zijn van dit bedrijf die ook de dupe worden van het handelen van de NVWA, maar uiteraard wordt hier niet verder over nagedacht.

 • famtillemans1

  het word tijd dat er iemand heeeeeel kwaad gaat worden ..stelletje kinderen (nvwa personeel waar zijn jullie mee bezig) jullie moeten jullie schamen dat jullie dit soort werk durven te doen!! nogmaals word tijd dat er iemand heeeel kwaad word en dan is het einde zoek . mensen nederland is ziek heel ziek. en het vlees van de rest van de wereld komt gewoon binnen met vele mindere eisen geloof dat maar . nou nvwa ers als jullie kerels zijn of vrouwen nemen jullie allemaal ontslag nu !

 • kschouten

  Ieder mens die een beetje economisch denkt snapt dat als deze terugroepaktie doorgaat met alle nevengevolgen dat dit bedrijf failliet gaat. Met als gevolg dat de terugroepaktie niet voltooid zal worden. De voedselveiligheid zal er niet beter door worden. Waarom zijn er in dit land geen wijze mensen die dit goed kunnen oplossen ?

 • koestal

  net zo,n onzin als de klepcontrole

 • politiek

  Zeer terecht die actie om vlees terug te roepen waarvan men niet kan aangegeven waar het vandaan komt enz. Pas als er 100% duidelijkheid is over administratie en herkomst van dat vlees kan men het vrijgeven als men ( Nederlandse veehouderij) wil blijven spreken over duurzame veehouderij.
  Rundvlees is rundvlees en geen paardenvlees.
  Opmerkelijk dat er reageerders zijn die dergelijke praktijken toch goedkeuren.
  # 5, Koestal , Ben wel bewust als er in Nederland het Afrikaanse varkenspestvirus wordt aangetoond de grenzen per direct dichtgaan. Niet alleen naar Rusland dus. Acht u die gevaren acceptabel gezien het feit dat ongeveer 70 tot 80 % de grens over moet.

 • gerstiroma

  politiek; jij bent zeker ook ambtenaar, of eet op een of andere manier uit de staats ruif

 • Wim Toornstra

  Er is op dit moment geen organisatie die zichzelf zo belangrijk vind als de NVWA.

 • famtillemans1

  politiek jij bent geen boer of je hebt iddgvl geen boeren hersens !
  als het gebeurd zou zijn is het nooit met opzet gebeurd , word echt tijd dat alle nvwa ers verplicht stage gaan doen op boerderijen! er moet snel wat veranderen binnen dit orgaan ! het is echt dieptriest hoeveel onpratiserende en onbekwamen niet meedenkende mensen hier werkzaam zijn !! en lto als dit niet gebeurd moeten we als boeren samenleving ook de handen op elkaar kunnen slaan en dan maar met de harde hand zelfde als in frankrijk !!!!!!!!!!!!

 • Heijdravleesvee

  De mensen die geen vertrouwen hebben in NL voedsel moeten maar stoppen met eten. En dit ook volhouden graag. Dan produceren wij wel voor degenen die het wel vertrouwen.

 • producent

  Als ik de reacties zo lees zijn er nogal wat producenten van dierlijke producten die het normaalste zaak van de wereld vinden dat er gerotzooid wordt met producten die wij met alle eisen die gesteld worden moeten produceren.

 • Jaap39

  Vanaf volgende week gewoon in Duitsland of ander land alles laten slachten?

  Sluiten we hier de slachterijen, is dat de wens?

 • famtillemans1

  Daar begint het wel op te lijken . En dan kunnen de nvwa ers niemand meer klieren

 • Elevage

  nee #producent, het is niet normaal dat er gerommeld wordt met de producten die wij met alle zorg leveren.
  Maar het is ook niet normaal dat er ergens een komma ontbreekt en dat het dan meteen betekend dat het voedsel onveilig is! En al helemaal niet van januari 2012.
  Als er ergens paarden DNA in zit en op de sticker staat dat er paard en rund in zit, dan is het niet zo gek om dat te vinden.
  Waar het nu om gaat is dat NVWA ergens een fout heeft gemaakt en nu doet alsof het slachthuis een grote crimineel is!
  En dat is de houding die NVWA altijd aanneemt, jij bent de crimineel en moet maar aantonen dat alles 300% in orde is: dat is geen samenwerken, dat is geen voordeel voor veiligvoedsel, dat is gewoon terroriseren.

  Nee dan doe maar lekker wat ongecontroleerd voedsel uit verre landen halen.......................................

 • famtillemans1

  Helemaal mee eens elevage

 • Heijdravleesvee

  Eindelijk beginnen mensen het te begrijpen. en die het niet snappen komen uit een ei. Slachterij is al kapot voordat er maar enig bewijs is van gesjoemel. En daar komt ook geen bewijs voor. Slachterij kapot en tientallen gezinnen in onzekerheid over hun toekomst. Geregeld door mensen die DENKEN kennis van zaken te hebben en zonder enige schaamte dit laten gebeuren of uitvoeren alleen om hun eigen baantjes te behouden. Kwam zeer mooi uit zo net voor het nvwa Debat.

 • jordi 1455

  @Evalage eigenlijk fraudeert de NVWA om zijn eigen hachje te redden.
  Het beste is om die hele NVWA op te heffen en een nieuwe voedsel autoriteit op te richten die geen domme fouten maakt als de NVWA.

 • a.t.herwijnen

  Wie controleert de slachthuizen in het buitenland (Argentinie, Brazilie)?
  Hebben de burgers daar wel vertrouwen in? Geloof nooit dat de administratie daar beter is als in ons land. Als Plasterk Zo'n 'fout' zou maken dan wordt er gewoon sorry gezegd en gaat men verder. helaas gaat dit in onze sector niet op.

 • henk11

  Uit al deze acties blijkt gewoon dat veel mensen te makkelijk te goedkoop voedsel kunnen kopen van te goede kwaliteit.
  Men heeft hierdoor een te goede doorvoeding, teveel energie en daardoor de weelde niet meer weten te waarderen.
  Kijk wat vaker op tv en vraag jezelf eens af op je ook liever met iemand in een van de vele ontwikkelingslanden wilt ruilen.
  Hoogtijd dat onze nederlandse landbouw de waardering krijgt die het toekomt.
  Tweederde van de wereldbevolking zou graag ruilen met ons .

 • joannes

  Laat al die consumenten met het NVWA ook zo kritisch zijn op hun vakantie in het buitenland. Daar lopen ze meer risico in die paar weken vakantie dan de rest van het jaar in Nederland.

 • gjh

  en zo maakt de nvwa alles kapot

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.