Home

Nieuws 8 reacties

'Minder diervriendelijke aanbiedingen super'

Hilversum - Het aantal diervriendelijke aanbiedingen van supermarkten is vorig jaar met 7 procent afgenomen.

Wakker Dier heeft dat uitgezocht door reclamefolders en websites van de tien grootste supermarktketens te bekijken. Dat maakte de dierenwelzijnsorganisatie zondag bekend.

In 2012 nam dat aantal soort aanbiedingen nog toe. Vooral bij de vleesaanbiedingen is het aantal in 2013 met ongeveer 40 procent gedaald. Diervriendelijke aanbiedingen voor zuivel en eieren stegen wel.

Hoogvliet scoort van alle diervriendelijke aanbiedingen het best, gevolgd door Albert Heijn en C1000. DekaMarkt staat op de laatste plaats.

Een diervriendelijke aanbieding is een aanbieding van vlees, eieren met twee of drie Beter Leven-sterren van de Dierenbescherming, biologisch zuivel en vleesvervangers.

Laatste reacties

 • w v gemert

  De supermarkten geven toch inhoud aan hetgeen de consument wil, ze verkopen wat de consument vraagt. Wakker dier gunt mensen met lage inkomens blijkbaar geen lekker vlees, die mogen geld doneren aan wakker dier, of is wakker dier een verlengstuk van de elite met hoge inkomens. Conclusie de gemiddelde consument vindt het vlees in Nederland voldoende diervriendelijk en geeft voldoende aandacht aan het milieu. Een bevestiging van het onderzoek van Oxfam Novib waarin de Nederlandse dierhouder bij de beste drie van de wereld zit. Wakker dier hef jezelf op, je bent overbodig.

 • jordi 1455

  @w v Gemert bij wakker dier wordt er aardig gegraaid, de directeur daar verdient een half ton per jaar.

 • aornt

  Het graaien en misleiden zal nog wel erger worden,ze krijgen nu ook al een half miljoen van de postcodeloterij.Iedereen die daaraan meedoet:opzeggen!!!

 • famtillemans1

  Je stunt toch ook niet met diervriendelijk vlees ? Er moet sowieso een verbod komen op stunten met dierlijke produkten ..deboer verdient een eerlijke prijs en als de supermsupermarkten er misbruik van maken .komt het dierwelzijn niet ten goede

 • Marco22

  Om 12 uur op radio1 in het journaal kreeg wakkerdier maar liefst 5 minuten gratis airplay om hun verhaal te houden. Ik vraag mij wel eens af of er in hilversum en bij het ANP sympantisanten van wakkerdier werken. Het begint gewoon op te vallen, als wd wat te melden heeft dat 1 op 1 over wordt genomen.

 • Mels

  @Marco22,daar werken alleen maar sympathisanten,idd. De ene nog linkser en groener dan de ander. Af en toe walg je ook van de elitaire houding jegens jan met de pet en de volkomen onwetendheid van de echte wereld. Helaas maakt dit soort mensen ook programma`s waar onze kinderen naar kijken,das vind ik nog het ergste.

 • joannes

  Het is tegen de stroom oproeien. De mode trends zijn wat ze noemen ¨diervriendelijk¨. Je vindt de idealisten overal waar verdient wordt aan publieke opinie. Tradities af/ aanvallen is waar de aandacht wordt betaald met publiciteit hongerige fabrikanten als Unilever, Philips, ed. Producenten overigens die hun producten niet meer in Nederland produceren maar in die goedkopere landen. Zij verdienen aan aandacht voor ¨het vernieuwende¨, vandaar dat ze graag rondom die roeptoeters van WD en PvdD adverteren en het daarmee financieren. En kijk wie zitten er in de Politiek; Mark Rutte , ex Unilever.

 • boerkebrabant

  heb je al gehoord dat wakker dier €500.000 subsidie geeft om brabantse boeren meee te helpen om zijn bedrijven aan de bzv scorre te helpen. kijk. dat noen ik nou nog eens goed met je geld omgaan.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.